Handelsreiziger Tony Roozen strandt in het onooglijk, haast uitgestorven dorpje Madonna en neemt met zijn handelswaar, een mechanisch varken, zijn intrek in de plaatselijke herberg. In het dorp woedt een strijd over de aanleg van een nieuwe weg en Tony raakt tegen zijn wil betrokken bij de twisten.
Titre
Het varken van Madonna / regie Frank Van Passel ; scen. Frank van Passel & Marc Didden
Directeur
Frank Van Passel
Scénariste
Marc Didden 1949-
Compositeur
Wim De Wilde
Acteur
Kevin Janssens Wine Dierickx Nico Sturm Marijke Pinoy Charlotte Vandermeersch Peter Bulckaen Peter Van den Eede Marc Van Eeghem Wim Opbrouck
Langue
Néerlandais
Éditeur
Dutch Filmworks, 2012
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2011
Durée
114 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels
EAN
8715664095140

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Vlaamse absurdistische komedie uit 2011van regisseur Frank Van Passel, met Kevin Janssens, Wine Dierickx, Wim Opbrouck e.a. Handelsreiziger Tony Roozen strandt in het onooglijk, haast uitgestorven dorpje Madonna. Tony met zijn handelswaar, een mechanisch varken, neemt zijn intrek in de plaatselijke herberg. In het dorp woedt een strijd over de aanleg van een nieuwe weg en het al dan niet weghalen van een Mariabeeld dat vele geheimen van de inwoners in het hart draagt. Tony raakt tegen zijn wil betrokken bij de twisten. Sven De Schutter (www.kutsite.com): ''Het Varken van Madonna' is niet aan cynici besteed en zal hier en daar best een bioscoopkijker een ongemakkelijk gevoel geven: we zijn niet gewend aan (Vlaamse) films met een scheut magie. De humor die gepuurd wordt uit het contrast tussen de soms onnozele Tony en de volkse taferelen vol bekrompenheid en burgerlijkheid kan twijfelaars echter over de streep trekken. Uit die combinatie ontstaat uit een even charmante als absurde verte…Lire la suite

À propos de Frank Van Passel

Frank Van Passel, né le 23 juin 1964, est un réalisateur belge.

Œuvre

En 1995, son film Manneken Pis est remarqué au Festival de Cannes.

En 1997, il réalise la série télévisée Terug naar Oosterdonk.

En 2002 sort Villa des roses avec l'actrice française Julie Delpy, une adaptation académique d'un classique de la littérature flamande de Willem Elsschot.

Il est aussi producteur, entre autres, de la série télévisée Koning van de wereld (2006) et des longs métrages De Laatste Zomer et Love Belongs to Everyone.

Biographie

Frank Van Passel est membre du Conseil d'administration de la Cinémathèque royale de Belgique et donc du Musée du cinéma de Bruxelles.

Voir aussi

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque