Een wat verlegen en gekwelde jongen krijgt een relatie met een ondernemende trambestuurster die toevallig in dezelfde huurkazerne woont
Sujet
Liefde
Titre
Manneken Pis / dir. by Frank Van Passel ; screenplay Christophe Dirickx
Directeur
Frank Van Passel
Acteur
Stany Crets Antje De Boeck Wim Opbrouck Ann Petersen Frank Vercruyssen
Scénariste
Christophe Dirickx
Langue
Néerlandais
Éditeur
Universal Pictures Video, 2000
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1995
Durée
ca. 90 min.
Note
Vlaams gesproken
EAN
0044007808429

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

'Manneken Pis' is de debuutfilm uit 1995 van de jonge Belgische regisseur Frank Van Passel. De hoofdrollen worden gespeeld door Frank Vercruysen en Antje De Boeck. Het verhaal gaat over Harry, een wat verlegen en verbitterde jongen die pas in de grote stad is komen wonen en aan de kost komt als vaatwasser. Hij krijgt een relatie met Jeanne, een levendige en ondernemende trambestuurster die toevallig in dezelfde huurkazerne woont. Hans Beerekamp (NRC) schrijft: '... ook het Nederlandse publiek (kan) genieten van deze aanstekelijke film, die een originele visuele taal spreekt. (...) Maar ook in deze film kent het feest een schaduwkant: het slot is verrassend deprimerend en grimmig, zodat je toch, aanvankelijk lekker gemaakt door de originaliteit en Schwung, met een lichte kater weer buiten staat...' Deze film won verschillende prijzen: Het Internationale Filmfestival van Vlaanderen; Prix Semaine de la Critique en Prix de la Jeunesse, Rail D'Or van het Internationaal Filmfestival van Can…Lire la suite

À propos de Frank Van Passel

Frank Van Passel, né le 23 juin 1964, est un réalisateur belge.

Œuvre

En 1995, son film Manneken Pis est remarqué au Festival de Cannes.

En 1997, il réalise la série télévisée Terug naar Oosterdonk.

En 2002 sort Villa des roses avec l'actrice française Julie Delpy, une adaptation académique d'un classique de la littérature flamande de Willem Elsschot.

Il est aussi producteur, entre autres, de la série télévisée Koning van de wereld (2006) et des longs métrages De Laatste Zomer et Love Belongs to Everyone.

Biographie

Frank Van Passel est membre du Conseil d'administration de la Cinémathèque royale de Belgique et donc du Musée du cinéma de Bruxelles.

Voir aussi