DVD
Néerlandais
De moeder van Finn (9) is overleden. Als hij van een oude man leert vioolspelen, vindt zijn vader dat maar niks. Heeft dat soms met de dood van zijn moeder te maken? Vanaf ca. 8 jaar.
Langue
Néerlandais
Éditeur
In The Air, [2016] | Autres éditions
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
87 min.
Note
Nederlands gesproken Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
8718868087294

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Nederlandse kerstfilm uit 2013 van Frans Weisz (Leedvermaak; Bij nader inzien) met onder meer Daan Schuurmans en Jan Decleir. Als de negenjarige Finn bij een vervallen boerderij een geheimzinnige oude man (Decleir) prachtig viool hoort spelen wil hij ook viool leren spelen. Tegen de wil van zijn vader (Schuurmans) in, gaat hij niet meer voetballen maar naar vioolles bij de oude man. Het blijkt dat deze iets te maken heeft met de dood van Finn's moeder. Bij het maken van 'Finn' had regisseur Weisz de traditionele kerstfilms voor ogen die hij in zijn jeugd met zijn moeder in de bioscoop zag. Jann Ruyters (Trouw, 12-12-’13): ‘(…) De ouders komen bij kinderfilm 'Finn' - een eenvoudig verhaal wat uitleggerig verteld - wat tekort, maar voor wie zijn kinderen nu eens niet wil blootstellen aan een bombardement aan indrukken en/of grappen is Finn een goed alternatief.’ Vanaf ca. 8 jaar.

À propos de Frans Weisz

CC BY-SA 3.0 nl - Image by (...) Punt / Anefo

Frans Andor Benjamin Weisz dite Frans Weisz, né le 23 juillet 1938 à Amsterdam, est un réalisateur et scénariste néerlandais.

Biographie

D'origine polonaise par son père Géza L.Weisz (1904-1944) et fils de Sara Drielsma (1904-1979). Il est le père de l'acteur néerlandais Géza Weisz.

Filmographie

 Sauf indication contraire ou complémentaire, les informations mentionnées dans cette section peuvent être confirmées par la base de données IMDb.

  • 1964 : Gli eroi di ieri, oggi, domani
  • 1964 : Een zondag op het eiland van de Grande Jatte (court-métrage)
  • 1966 : Het gangstermeisje
  • 1972 : Le Cambrioleur (nl)En lire plus sur Wikipedia

Suggestions