DVD
Anglais
Het leven van twee families in een dorp in het noorden van de Verenigde Staten.
Titre
Empire Falls / dir. by Fred Schepisi ; screenplay by Richard Russo, based on his novel
Directeur
Fred Schepisi
Scénariste
Richard Russo
Langue
Anglais
Éditeur
HBO Video, 2006
2 dvd-video's
Date d'enregistrement
2005
Durée
ca. 111 min.
Note
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Arabisch, Deens, Fins, Grieks, Hebreeuws, Hongaars, Noors, Pools, Portugees, Roemeens, Turks, Zweeds, Engels voor slechthorenden Taalkeuze: Engels, Frans
EAN
7321931769938

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 26 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaanse miniserie uit 2005 van regisseur Fred Schepisi met in de hoofdrollen bekende acteurs zoals Ed Harris, Philip Seymour Hoffman, Helen Hunt en Paul Newman. Het verhaal is gebaseerd op de met de Pulitzer Prize 2002 bekroonde gelijknamige roman* van Richard Russo, die ook het scenario heeft geschreven. Het verhaal beschrijft het wel en wee van twee families in het stadje Empire Falls in de staat Maine. Eens was het een welvarende stad dankzij de hout- en textielfabrieken van de machtige Whiting-familie, maar die tijd is voorbij. In deze gemeenschap waar iedereen elkaar kent werpt een geheime liefdesgeschiedenis uit het verleden zijn schaduw over de nieuwe generaties. Joel Pearce (Dvd Verdict, i) vindt de serie fantastisch en ook het acteren heel goed, maar toch geen vervanging voor het boek. De miniserie won vele prijzen waaronder de Emmy voor Beste televisie miniserie en Beste bijrol voor Paul Newman. Als extra zijn toegevoegd een Making of-docu en commentaar van regisseur en …Lire la suite

À propos de Fred Schepisi

Fred Schepisi, né le 26 décembre 1939 à Richmond, dans la banlieue de Melbourne, est un producteur, réalisateur et scénariste australien.

Filmographie

Réalisateur

  • 1973 : Libido
  • 1976 : The Devil's Playground
  • 1978 : Le Chant de Jimmy Blacksmith (The Chant of Jimmie Blacksmith)
  • 1982 : Barbarosa
  • 1984 : Iceman
  • 1985 : Plenty
  • 1987 : Roxanne
  • 1988 : Un cri dans la nuit (A Cry in the Dark)
  • 1990 : La Maison Russie (The Russia House)
  • 1992 : Mr. Baseball
  • 1993 : Six Degrees of Separation
  • 1994 : L'Amour en équation (I.Q.)
  • 1997 : …En lire plus sur Wikipedia