Om zijn baan te behouden daagt een leraar Engels de nieuwe kunstlerares van de school uit voor een 'gevecht' tussen woorden en beelden. Welke van de twee het belangrijkste is, beslissen de leerlingen in een competitie.
Titre
Words and pictures
Directeur
Fred Schepisi
Compositeur
Paul Grabowsky
Acteur
Clive Owen Juliette Binoche 1964-
Langue
Anglais
Éditeur
Sony Pictures Home Entertainment, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
111 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, beschrijvend Engels Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Deens, Hindi, Noors, Zweeds, Ijslands, Pools, Turks, Engels voor slechthorenden
EAN
8712609606904

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Drama van Fred Schepisi (Plenty, The eye of the storm) met de topacteurs Juliette Binoche en Clive Owen. Jack Marcus geeft al jaren les op een middelbare school in Maine met intelligente, maar verveelde scholieren. Hij is schrijver en dichter, maar ook alcoholist en hij heeft een writer's block. Dina Delsanto is een nieuwe lerares die vanwege ernstige reuma niet meer als kunstschilderes kan werken. Tussen de twee ontstaat een haat-liefdeverhouding. Wanneer Jack een slechte beoordeling boven het hoofd hangt, zet hij een competitie tussen de leerlingen in gang over wat belangrijker is: de schilderkunst of de literatuur. Stephanie Merry (washingtonpost.com) geeft 3 sterren. Zij vindt de personages standaard en het verhaal afgezaagd en met onnodige zijlijnen, maar noemt het dankzij de sterke acteurs die de liefde voor de kunst over weten te brengen toch een charmante film: 'Besides, none of the movie’s faults can undo the power of Binoche and Owen. (...) but the actors remain invested. A…Lire la suite

À propos de Fred Schepisi

Fred Schepisi, né le 26 décembre 1939 à Richmond, dans la banlieue de Melbourne, est un producteur, réalisateur et scénariste australien.

Filmographie

Réalisateur

  • 1973 : Libido
  • 1976 : The Devil's Playground
  • 1978 : Le Chant de Jimmy Blacksmith (The Chant of Jimmie Blacksmith)
  • 1982 : Barbarosa
  • 1984 : Iceman
  • 1985 : Plenty
  • 1987 : Roxanne
  • 1988 : Un cri dans la nuit (A Cry in the Dark)
  • 1990 : La Maison Russie (The Russia House)
  • 1992 : Mr. Baseball
  • 1993 : Six Degrees of Separation
  • 1994 : L'Amour en équation (I.Q.)
  • 1997 : …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions