Een politieagent met banden in het criminele circuit wordt gesnapt als hij samen met een collega cocai͏̈ne steelt van een machtige drugsbaas die vervolgens het zoontje van de politieagent kidnapt om zijn cocai͏̈ne terug te krijgen.
Sujet
Drugs
Titre
Sleepless night
Directeur
Frédéric Jardin
Acteur
Tomer Sisley Julien Bosselier Joey Starr Serge Riaboukine Laurent Stocker
Compositeur
Nicolas Errèra
Titre uniforme
Nuit blanche
Langue
Français
Éditeur
A Film, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2011
Durée
98 min.
EAN
8716777946770

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 17 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Franse politiethriller uit 2011 van Frédéric Jardin, met Tomer Sisley e.a. Een politieagent met banden in het criminele circuit wordt gesnapt als hij samen met een collega cocaïne steelt van een machtige drugsbaas die vervolgens het zoontje van de politieagent kidnapt om zijn cocaïne terug te krijgen. Wat volgt is een uitputtende race tussen de agenten en gangsters waarbij het leven van het zoontje op het spel komt te staan. De film speelt zich bijna geheel af in en rond een discotheek waardoor er voortdurend harde muziek wordt gedraaid tijdens de film. Roger Ebert (Chicago Sun Times, 25-7-'12) gaf 3 (van 5) sterren en vond de film spannend maar niet altijd geloofwaardig. Daryl Loomis (DVD Verdict,i) geeft 85 (van 100) punten en vindt het een stijlvolle, spannende actiethriller die voldoening geeft voor mensen die een corrupte politieagentenfilm weten te waarderen.

À propos de Frédéric Jardin

CC BY-SA 1.0 - Image by Mikhail Popov

Frédéric Jardin est un réalisateur et scénariste français né le 24 mai 1968 à Neuilly-sur-Seine. Il est le fils de Pascal Jardin et le frère d'Alexandre.

Filmographie

Réalisateur et scénariste

  • 1994 : La Folie douce
  • 2000 : Les Frères Sœur
  • 2002 : Cravate club
  • 2011 : Nuit blanche

Réalisateur

  • 2014 : Braquo (saisons 3 et 4)
  • 2014 : Engrenages (saisons 5, 6 et 7)

Scénariste

  • 2004 : À boire de Marion Vernoux
  • 2016 : À fond de Nicolas Benamou

En lire plus sur Wikipedia