Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Britt-Marie was hier

Fredrik Backman (auteur), Edith Sybesma (traducteur)
De 63-jarige Rosa is op zoek naar werk. Via het uitzendbureau wordt ze aangesteld als voetbalcoach voor het jeugdelftal van Borg, een dorp dat kreunt onder de gevolgen van de financiële crisis. De voetbalploeg heeft dringend een coach nodig en is bereid om wie dan ook te accepteren. Rosa echter, heeft een hekel aan voetbal en wil de job absoluut niét.
Sujet
Ouderen
Titre
Britt-Marie was hier
Auteur
Fredrik Backman
Traducteur
Edith Sybesma
Langue
Néerlandais
Langue originale
Suédois
Titre original
Britt-Marie var här
Éditeur
Amsterdam: Q, 2015
347 p.
ISBN
9789021400679 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een gedwongen nieuwe start maken, dat doet de 63-jarige Britt-Marie, die door haar man na een huwelijk van veertig jaar verlaten wordt voor een andere vrouw. Britt-Marie ergert zich aan rommel en viezigheid. Een smetvrij huis is haar zelfopgelegde opdracht. Ze behandelt haar omgeving als de lade waarin ze haar bestek na elke wasbeurt keurig indeelt. Alles volgens routines en lijstjes. Via het arbeidsbureau vindt ze een baan als beheerder van het jongerencentrum in Borg, een gehucht waar de crisis flink heeft toegeslagen. Ze verhuist daarheen en ontdekt een wereld waar winkels gesloten zijn en waar het naar olie stinkt. De voetbalclub is het enige vertier en Britt-Marie haat voetbal, maar de club heeft iemand nodig. Zo wordt de oudere dame aangesteld als coach van de juniorenclub. Ze bepaalt zelf de taken: presentielijstjes maken en T-shirts wassen. Ze laat zich niet uit het veld slaan. De dorpsagent vraagt haar mee uit eten. De scènes zijn licht karikaturaal, als in een stripboek. Maa…Lire la suite

À propos de Fredrik Backman

Fredrik Backman, né le 2 juin 1981 à Brännkyrka, est un chroniqueur, blogueur et romancier suédois. Il est l'auteur de Vieux, râleur et suicidaire : la vie selon Ove (2012), Ma grand-mère vous passe le bonjour (2013) et Britt-Marie var här (2014), trois romans qui ont été en tête des best-sellers dans sa Suède natale avant d'être traduits dans plus de vingt-cinq langues.

Biographie

Né à Brännkyrka, une immédiate banlieue du sud de Stockholm, Backman grandit à Helsingborg, une petite ville située sur le littoral du détroit de l'Øresund.

Il épouse Neda Shafti Backman en 2009. Le couple a un enfant l'année suivante.

Sa carrière s'amorce pour le compte du Helsingborgs Dagblad et du Moore Magazine. Il devient ensuite blogueur pour le Magazine Café pendant les Jeux olympiques d'hiver d…En lire plus sur Wikipedia