Livre
Néerlandais

Vera geeft graag iets weg

Freya Blackwood (auteur), Jaap Verheij (traducteur)
Public cible:
0-2 ans et plus
Peuter Vera wil graag aan anderen iets geven. Soms komt dat te pas, maar soms ook helemaal niet. Vera moet ontdekken wat bij elkaar hoort. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met eenvoudige kleurenillustraties. Vanaf ca. 2 jaar.
Titre
Vera geeft graag iets weg
Auteur
Freya Blackwood
Traducteur
Jaap Verheij
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Ivy loves to give
Édition
1
Éditeur
Zeist: Christofoor, 2010
[23] p. : ill.
ISBN
9789060386453 (hardback)
Placing suggestion
Gevoelens - Gedrag (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De peuter Vera is aan het ontdekken wat bij elkaar hoort, of anders gezegd, wat te pas komt en wat ook helemaal niet. Zo zoekt ze kleine cadeautjes, totdat er iets overblijft wat ze ook zelf graag wil. In het vierkante, hardkartonnen prentenboek met twee afgeronde hoeken staan tekeningen die, samen met weinig tekst, vertellen over mensen, dieren en dingen uit de directe omgeving van het zeer jonge kind. De Australische auteur en illustratrice heeft haar tekeningen in kleur, evenals de tekst, sober en eenvoudig gehouden van vorm en opzet. Ze nodigt daardoor juist de voorlezer uit om te vertellen, terwijl het kind de herkenbare dingen kan aanwijzen en zelf gaat vertellen. Zo valt er heel wat te zeggen over oma's bril, het kopje thee, de kip, de poes, de hond en het kleine broertje. Daarmee is het een prima lees- en voorleesboek. Vanaf ca. 2 jaar.

Vera geeft graag iets weg

Vera is een meisje dat graag cadeautjes uitdeelt. Maar soms loopt het wel eens fout: ze geeft dan koffie aan de kip of een speen aan de poes. Soms gaat het wel goed en dan krijgt mama de koffie en de baby de speen.
Het is een voorleesboekje, maar de tekst leest niet vlot. Het is beter vrij te vertellen wat er op de mooi ingekleurde potloodtekeningen te zien is.

Suggestions