Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Kaya wil winnen

Gaby Hauptmann (auteur), Suzanne Braam (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Kaya mag met meneer Waldmann, de eigenaar van haar lievelingspony Dreamy, en zijn zoon Chris op vakantie. Ze gaan een wedstrijdpony beoordelen. Een droom lijkt uit te komen, want Kaya is stiekem verliefd op Chris. Maar wordt de trip wel zo leuk als ze denkt?
Titre
Kaya wil winnen
Auteur
Gaby Hauptmann
Traducteur
Suzanne Braam
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Kaya will nach vorn
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2011
99 p.
ISBN
9789021669618 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Kaya mag mee met meneer Waldmann om haar oordeel te geven over een pony, Wild Thing, die hij eventueel voor zijn zoon Chris zou kopen. Kaya geniet met volle teugen. Niet alleen mag ze op een pony rijden die prijzen heeft gewonnen op de Europese kampioenschappen, ze is bovendien bij Chris op wie ze smoorverliefd is.
Het is al heel snel duidelijk dat Wild Thing zo geweldig is dat de koop sneller dan verwacht kan worden gesloten. Om dit te vieren, wordt een fles champagne geopend. Ook Kaya drinkt mee, maar valt daarna in slaap waardoor ze alleen achterblijft en op stap gaat. Op haar tocht naar de manege ontmoet ze de vorige eigenares van Wild Thing. Het is meteen duidelijk dat er met de verkoop iets louche aan de hand is.
In de eerste vier ongelijke hoofdstukken vertelt Gaby Hauptmann een simpel verhaal: een rijke man koopt een pony voor zijn zoon. Alleen in het laatste deel ontstaat er even wat spanning, maar die wordt al snel de kop ingedrukt. Kaya heeft een gesprek met de vo…Lire la suite
Kaya (13) mag mee op reis met meneer Waldmann, de eigenaar van haar lievelingspony Dreamy. Zij mag helpen bij het beoordelen van een pony waar zijn zoon Chris wedstrijden mee zal gaan rijden. Een droomreisje voor Kaya: ze mag drie dagen op reis met de jongen van haar dromen en rijden op een kampioen! Zou Chris haar ook leuk vinden? Vlot geschreven, onderhoudend en wensvervullend paardenverhaal. Aardige tegenstelling tussen de rijke paardenwereld en het middenstandsmilieu van Kaya, wat het verhaal realistisch maakt. Gebonden uitgave met op het omslag een aantrekkelijke actiefoto. Duidelijk lettertype met schreef, overzichtelijke bladspiegel. Tweede deel uit een oorspronkelijk Duitse en internationaal uitgegeven paardenboekenserie over Kaya; tegelijkertijd verscheen het eerste deel, 'Kaya heeft een plan'*. De auteur is in Duitsland tevens bekend door diverse damesromans. Fijn paardenboek dat jonge meiden zal aanspreken. Vanaf ca. 11 jaar.

À propos de Gaby Hauptmann

Gaby Hauptmann, née à  Trossingen le 14 mai 1957, est une écrivaine et journaliste allemande.

Biographie

Œuvre

  • Alexa – die Amazone, Deutsche Reiterliche Vereinigung, Warendorf, 1994 (ISBN 3-88542-269-7)
  • Suche impotenten Mann fürs Leben, Piper, München / Zürich, 1995 (ISBN 3-492-12152-7)
  • Nur ein toter Mann ist ein guter Mann, 1996
  • Die Lüge im Bett, München, 1997
  • Eine Handvoll Männlichkeit, 1998
  • Die Meute der Erben, 1999
  • Frauenhand auf Männerpo und andere Geschichten, 2000
  • Ein Liebhaber zuviel ist noch zuwenig, 2000
  • Mehr davon, vom Lebe…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions