Een broer en zus, erfgenamen uit een rijk geslacht, raken in onmin met hun kapitalistische familie en zoeken hun weg in de sociale jungle van New York anno 1976-1977.
Titre
Stad in brand
Auteur
Garth Risk Hallberg
Traducteur
Harm Damsma Niek Miedema
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
City on fire
Éditeur
Amsterdam: Atlas Contact, 2017 | Autres éditions
1056 p.
Date de sortie
01-07-2017
ISBN
9789025450427 (paperback)

Plusieurs formats:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De grote panne

Altijd zijn de Amerikanen op zoek naar The Great American Novel. De nieuwste in het rijtje is Stad in brand van Garth Risk Hallberg.

The Great American Novel moet dik zijn, diverse verhaallijnen en talloze personages bevatten en herkenbaar gesitueerd zijn in een recente historische periode in de VS. En vooral, de cultuur en de ziel van de natie moeten erin terug te vinden zijn. De ultieme Great American Novel is nog niet geschreven, als dat ooit al zal gebeuren.

Het nieuwste boek dat een gooi doet is Stad in brand van Garth Risk Hallberg. Dik is dit debuut in ieder geval: ruim duizend bladzijden. Verhalen en personages buitelen over mekaar. Bovendien is het boek duidelijk gesitueerd in het New York van de jaren 70 van de vorige eeuw. Stad in brand had al een stevige reputatie voor het verscheen omdat de zo goed als onbekende auteur een ongekend hoog voorschot van ruim 2 miljoen dollar had bedongen. Voordien had Garth Risk Hallberg (36) enkel wat essays en een novelle geschreven. In een interview verklaarde hij dat hij tijdens de zeven jaar dat hij aan dit boe…Lire la suite

Magistraal geschreven roman over New York in 1976-1977, toen de stad zinderde van ongeremde vrijheid, malaise, misdaad en protest. De plot is breed opgezet als een roman van Charles Dickens. De strijd tussen goed en kwaad krijgt gestalte in de belevenissen van tientallen personages die op een of andere manier met elkaar zijn verbonden. William en Regan Hamilton-Sweeney, twee telgen uit een fortuinlijk geslacht, leven in onmin met hun kapitalistische familie. William groeit op in de homoscene van de kunstwereld en speelt als gitarist in een punkband. Zijn zus Regan ziet hoe het imperium van hun demente vader door haar stiefoom (met de bijnaam Addergebroeder) wordt ingelijfd. Op oudejaarsavond van 1976 klinken in Central Park enkele pistoolschoten. Er wordt een jonge vrouw gevonden, dodelijk gewond. Een rechercheur en een journalist proberen de dader te vinden. Komt hij uit de anarchistische punkwereld of uit die van het grote geld. De sterk getypeerde karakters, de spannende subplots e…Lire la suite

À propos de Garth Risk Hallberg

Garth Risk Hallberg, né en novembre 1978 en Louisiane, est un écrivain américain.

Biographie

Né en novembre 1978,,, en Louisiane, près de Bâton-Rouge, Garth Risk Hallberg grandit à Greenville en Caroline du Nord,. Il obtient un BA à l'Université Washington de Saint-Louis dans le Missouri et un Master of Fine Arts à l'Université de New York.

Garth Risk Hallberg vit depuis 2004 à New York, dans l'arrondissement de Brooklyn, avec sa femme et ses deux enfants,. Il enseigne au Sarah Lawrence College à Yonkers.

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions