Bande dessinée
Néerlandais

Een zoem voor jou

Gary Northfield (auteur), Edward van de Vendel (traducteur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Derek het schaap is altijd op zoek naar het lekkerste, sappigste gras. Maar dat is vaak lastig te vinden. Soms moet Derek langs een gevaarlijke trol of wolf, of staan andere dieren in de weg. Dertien grappige stripverhalen over het stuntelige, mopperige schaap Derek en zijn dierenvrienden. Vanaf ca. 7 jaar.
Titre
Een zoem voor jou
Auteur
Gary Northfield
Traducteur
Edward van de Vendel
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Éditeur
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
64 p. : ill.
ISBN
9789024593804 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Derek het schaap woont in een groene wei bij een boerderij. Hij is altijd op zoek naar sappig gras. Elke dag maakt hij weer een ander avontuur mee, doordat hij andere dieren tegenkomt, zoals een vervelende wesp of een kwaaie eekhoorn. Bundeling van dertien stripavonturen van auteur Gary Northfield, die eerder verschenen in het Britse stripblad The Beano. De auteur is vooral bekend van de boeken over Julius Zebra, een populaire serie voor de jeugd. In deze bundel draait het om de grappige avonturen van een stuntelig schaap. De tekenstijl is vrolijk, kleurrijk en humoristisch en er komen veel onomatopeeën in voor, zoals ‘klabaaam’, zwoesj’ en ‘baff’, wat zorgt voor een levendig geheel. Opvallend is dat de letters vrij klein zijn, waardoor het niet voor iedereen makkelijk leesbaar zal zijn. Maar liefhebbers van graphic novels zullen zeker smullen van deze verhalen. Ook zal het kinderen die niet echt dol zijn op lezen aanspreken. Geschikt voor lezers vanaf ca. 7 jaar.

Derek het schaap

Liefhebbers van de boeken van Julius Zebra zullen opgetogen zijn: Derek het schaap, een creatie van dezelfde auteur, doet zijn intrede. Nieuw zijn deze korte stripverhalen niet. De auteur maakte deze kortverhalen al eerder, maar bundelde ze nu in een boek.Derrek is een koppig, mopperig schaap die best aaibaar is. Hij is snel afgeleid en heeft altijd wel een queeste te vervullen. Bijvoorbeeld, dat gras aan de overkant. Is dat niet sappiger? Dus hoe geraak ik daar? Of: op het einde van die regenboog moet toch een pot goud te vinden zijn? De tocht is uiteraard vervuld met obstakels (in Derkes geval door vuurspuwende trollen, humeurige wespen, een tv-ijkende eekhoorn …) De auteur laat zich volledig gaan en je kan dit niet lezen zonder te grinniken. Al zal deze absurde humor, vorm gegeven door pratende dieren waar alles kan, niet door iedereen gesmaakt worden. Zoals ook de tekenstijl. De kaft zegt daar al heel veel over. Vind je de kaft niet leuk, dan kan je best dit …Lire la suite

Suggestions