Belle en het Beest

Gary Trousdale (directeur), Kirk Wise (directeur), Alan Menken (compositeur)

Belle en het Beest

Gary Trousdale (directeur), Kirk Wise (directeur), Alan Menken (compositeur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Om haar vader te redden levert Belle zich over aan een groot beest. Het beest blijkt echter een betoverde prins te zijn
Titre
Belle en het Beest
Directeur
Gary Trousdale Kirk Wise
Compositeur
Alan Menken 1949-
Titre uniforme
Beauty and the beast
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, 2014 | Autres éditions
1 dvd-video + bonus-dvd
Date d'enregistrement
1991
Durée
90 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands Ondertiteling: Nederlands, Engels, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418283391

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

'Belle en het Beest' (Beauty and the Beast) werd gemaakt in 1991 als dertigste avondvullende Disney-animatiefilm. Om haar vader te redden levert het dorpsmeisje Belle zich over aan een groot beest, dat woont in een akelig en donker kasteel. Het beest blijkt echter een betoverde prins te zijn die vanwege zijn egoïstische gedrag in een harig monster is veranderd. De betovering zal pas verbroken worden als het beest verliefd wordt én als het meisje zijn liefde beantwoordt. De personeelsleden van de prins zijn ook betoverd: zij kregen de vorm van voorwerpen zoals een kandelaar, pendule en theepot. De animatie is voornamelijk 'ouderwets' handwerk. Trouw (26-11-'92) schrijft: '(...) 'Belle en het beest' is weer zo'n lekkere ouderwetse Disney: een buiten het leven staand, lieflijk sprookje dat door zijn simpele onderwerp en oogstrelende vormgeving iedereen van nul tot honderd weet in te palmen. (...)' De film won twee Oscars voor Beste liedje en Beste muziek en ontving een Oscarnominatie en …Lire la suite

À propos de Gary Trousdale

CC BY-SA 3.0 - Image by Boungawa

Gary Trousdale, de son vrai nom Gary A. Trousdale, est un réalisateur, scénariste, acteur, animateur et storyboardeur américain né le 8 juin 1960 à La Crescenta-Montrose, en Californie, aux (États-Unis).

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 1989 : Cranium Command
  • 1991 : La Belle et la Bête coréalisé avec Kirk Wise
  • 1996 : Le Bossu de Notre-Dame coréalisé avec Kirk Wise
  • 2001 : Atlantide, l'empire perdu coréalisé avec Kirk Wise
  • 2005 : Les Pingouins de Madagascar
  • 2007 : Joyeux Noël Shrek !
  • 2010 : Shrek, fais-moi peur ! coréalisé avec Raman Hui
  • 2011 : Thriller Night
  • 2011 : The Pig Who Cri…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque