Een Amerikaanse toeriste vindt in Verona een brief uit 1957 gericht aan Shakespeare's Julia. Samen met de schrijfster gaat ze op zoek naar haar oude liefde
Titre
Letters to Juliet
Directeur
Gary Winick
Compositeur
Andrea Guerra
Acteur
Amanda Seyfried Vanessa Redgrave Christopher Egan Gael Garcia Bernal
Langue
Anglais
Éditeur
Entertainment One, 2010
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2010
Durée
ca. 105 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8713045222253

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een romantische komedie uit 2010 van Gary Winick (Bride wars; Tadpole) met in de hoofdrollen Amanda Syfried (Mama mia!), 'grand old lady' Vanessa Redgrave en verder onder meer Gael Garcia Bernal en Christopher Egan. Sophie, een Amerikaanse vrouw die met haar verloofde op reis is in Italië, vindt onder het balcon in Verona waar Shakespeare's Romeo zijn liefde verklaard zou hebben aan Julia een brief uit 1957 die gericht is aan Julia. De schrijfster blijkt een Engelse vrouw die met een Italiaan getrouwd is. Samen met haar en haar kleinzoon gaat Sophie op zoek naar de geliefde van toen. Jann Ruyters (Trouw 17-6-'10): '(...) Voor wie van het romantische subgenre Engelsen-in-Italië houdt valt er zeker wat te genieten in 'Letters to Juliet': het kabbelt plezierig romantisch voort (...)'. Coen van Zwol (NRC 16-10-'10) schrijft dat optimaal gebruik is gemaakt van de locatie en dat het script klopt, evenals de chemie tussen de hoofdrolspelers. Er zijn geen extra's.

À propos de Gary Winick

CC BY 2.5 - Image by Meutia Chaerani / Indradi Soemardjan http://www.indrani.net

Gary Winick est un producteur et réalisateur américain né le 31 mars 1961 et mort le 27 février 2011

Filmographie

Réalisateur

  • 1989 : Heure Limite (Curfew)
  • 1991 : Out of the rain
  • 1995 : Sweet nothing
  • 1998 : The Tic Code
  • 2000 : Sam the man
  • 2002 : Séduction en mode mineur (Tadpole)
  • 2004 : 30 ans sinon rien (13 Going on 30)
  • 2007 : Le Petit Monde de Charlotte (Charlotte's Web)
  • 2009 : Meilleures Ennemies (Bride Wars)
  • 2010 : Lettres à Juliette (Letters to Juliet)

En lire plus sur Wikipedia

Suggestions