Een autistisch wiskundige genie werkt als creatief boekhouder voor malafide organisaties, maar raakt verzeild in gevaarlijke situaties.
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Home Video, © 2017
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2016
Durée
122 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Grieks
EAN
5051888227510

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Thriller van Gavin O'Connor (Warrior; Miracle) met Ben Affleck (Batman vs Superman; Gone girl) en Anna Kendrick (The Hollars). De zwaar autistische Christian Wolff is een wiskundig genie. Door zijn vader, een militair, is hij getraind in vechttechnieken om hem weerbaar te maken tegen de harde buitenwereld. Christian heeft een baan op een onopvallend accountantskantoor, maar werkt in het geheim voor grote criminele organisaties. Samen met Dana (Kendrick), boekhoudkundig medewerkster bij een roboticabedrijf, ontdekt hij een miljoenenfraude, waarna ze huurmoordenaars achter zich aan krijgen en er steeds meer doden vallen. De recensenten geven maar 2 - 3 1/2 ster. Marco Weijers (Telegraaf 3-11-'16): '(...) O’Connor weet zijn film echter net voldoende te wortelen in de alledaagse werkelijkheid om Christian Wolff serieus te blijven nemen. (...) Dat zijn heel wat ballen om hoog te houden, iets waar de regisseur wonderwel in slaagt. (...) The accountant kijkt dan ook lekker weg, al doorstaat …Lire la suite

À propos de Gavin O'Connor

Gavin O'Connor (né en 1964) est un réalisateur, producteur de cinéma, scénariste et acteur américain.

Biographie

Gavin O'Connor est né en 1964 à Long Island, New York. Après avoir fréquenté l'Université de Pennsylvanie, il s'est beaucoup intéressé à tous les aspects de la production cinématographique. Son film Warrior, qu'il a réalisé et pour lequel il a écrit le scénario, est sorti en 2011.

Filmographie

Réalisateur

Cinéma

  • 1994 : American Standoff (court métrage)
  • 1995 : Comfortably Numb
  • 1999 : Libres comme le vent (Tumbleweeds)
  • 2004 : Miracle
  • 2008 : Le Prix de la loyauté (Pride and Glory)
  • 2011 : Warrior
  • 2013 : Neverland
  • En lire plus sur Wikipedia

Suggestions