Livre
Néerlandais

Monsterlijke microben en hoe ga je ze te lijf?

Autre titre Monsterlijke microben : alles over nuttige bacteriën en gemene virussen

Geert Bouckaert (auteur), Sebastiaan Van Doninck (dessinateur), Marc Van Ranst (auteur)

Monsterlijke microben en hoe ga je ze te lijf?

Autre titre Monsterlijke microben : alles over nuttige bacteriën en gemene virussen

Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
Is het coronavirus het gemeenste virus dat er bestaat, hoe krijg ik (buik)griep en hoe werken vaccins? Professoren beantwoorden vragen, die kinderen stelden over microben waaronder bacteriën en virussen. Met gekleurde tekeningen, verwerkingsvragen en proefjes. Vanaf ca. 11 jaar.
Titre
Monsterlijke microben en hoe ga je ze te lijf?
Autre titre
Monsterlijke microben : alles over nuttige bacteriën en gemene virussen
Auteur
Geert Bouckaert 1967- Marc Van Ranst
Dessinateur
Sebastiaan Van Doninck
Langue
Néerlandais
Éditeur
Tielt: Lannoo, 2007 | Autres éditions
63 p. : ill.
ISBN
9789020972269
Placing suggestion
608.3 (SISO) Ziek - Gezond (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Een bundeling van vragen die door kinderen gesteld zijn aan professoren van de universiteit van Leuven. De vragen zijn gegroepeerd in de volgende hoofdstukken: Wat zijn microben en wat doen ze? Hoe verspreiden de monstertjes zich en hoe ga ik ze te lijf? Waarom blijft het griepvirus de kop opsteken? Welke microben zijn echte moordenaars? Word zelf microbioloog. Per hoofdstuk worden vijf subvragen beantwoord. De hoofdstukken worden afgesloten met een test, waarvan de antwoorden achterin staan. Het boek beperkt zich tot een onderwerp waar diep op ingegaan wordt. De informatie is voor kinderen interessant en duidelijk. In het laatste hoofdstuk staan vijf eenvoudige proefjes die door kinderen zelf uitgevoerd kunnen worden met hulp van een volwassene. Overzichtelijke lay-out met vele, soms grappige, kleurentekeningen. Het keurig verzorgde boek, dat doet denken aan een schooluitgave, is gemaakt in samenwerking met een professor. De auteur is schrijver, journalist en televisiemaker. Vanaf ca…Lire la suite

Monsterlijke microben en hoe ga je ze te lijf?

Voor de kleine wetenschappers onder ons is dit een erg aantrekkelijk en leerrijk boek om in te bladeren. Informatie over bacteriën en virussen wisselt af met leuke feitjes en weetjes. De eenvoudige, maar vrolijke en kleurrijke prentjes geven een aangenaam uiterlijk aan het geheel en de proefjes uit het laatste hoofdstuk maken het boek helemaal af. Dit boek kan geïnteresseerde kinderen boeien en kan bij anderen interesse opwekken. Het kan gebruikt worden in een klas als lesmateriaal of als ‘naslagwerk’ voor een spreekbeurt. Het boekje is te vereenvoudigd om echt diepgaande informatie te geven, waardoor het vooral voor de lagere school geschikt is. De afzetmarkt voor dit boek blijft waarschijnlijk beperkt, het grote publiek zal hier moeilijker naar grijpen. Dat is meteen één van de weinige minpunten van het boek. Voor de rest zeker eens een boekje om in te ‘nieuwsgierigen’!

Suggestions

Publications sur cette œuvre dans la bibliothèque