Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Bundel met verhalen, gedichten en recepten voor in de sinterklaastijd. Vanaf ca. 4 jaar.
Titre
Hét Sintboek / Geert De Kockere, Thea Dubelaar, Reine De Pelseneer ... [et al.] ; met tek. van Claudia Verhelst
Auteur
Geert De Kockere Thea Dubelaar Reine De Pelseneer
Dessinateur
Claudia Verhelst
Langue
Néerlandais
Éditeur
Sint-Niklaas: Abimo, 2008
125 p. : ill.
ISBN
9789059324725
Placing suggestion
Sinterklaas (ZIZO)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 250 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Hét Sintboek is een bundel met Sinterklaasverhalen en 3 Sinterklaasgedichten van 15 bekende Vlaamse en Nederlandse jeugdauteurs .

De verhalen vallen uiteen in verschillende categorieën. Er zijn heel wat verhalen die ervoor zorgen dat de Sint echter dan echt lijkt. Zo vertelt Geert de Kockere dat de Sint op een dag besluit dat hij er cool wil uitzien. Daarom scheert hij zijn haren en zijn baard af, vervangt zijn rode mantel door een jeans en een strak groen vestje en zijn mijter door een baseballpet. In Heidi Smits' 'Piet vermist' laat de Sint een opsporingsbericht verspreiden omdat er een Zwarte Piet verdwenen is en Marijke Bouwhuis laat de stoomboot bijna te laat komen in 'Een spannende bootreis'. Leonie Kooiker laat in 'Witte Piet' de lezer/luisteraar kennismaken met de smoesjes die de Pieten verzinnen om hun werk gedaan te krijgen.

In een tweede categorie verhalen vinden we de door trendwatchers aangekondigde "wij-maatschappij". Daan van Thea Dubbelaar maakt de…Lire la suite
Bundel verhalen over Sinterklaas, geschreven door Nederlandse en Vlaamse auteurs. De bundel bevat drie gedichten, twee recepten en dertien verhalen. De verhalen hebben verschillende thema’s, zoals nieuwe kleren voor Sint; weet Sint dat Daan nieuwe buren heeft?; een cadeau voor Sint; solliciteren als Zwarte Piet; een verloren knuffel terug en de zoon van Sinterklaas. De verhalen zijn meestal leuk om te lezen en vlot geschreven, hoewel de stijlen uiteraard erg verschillen. De vele prachtige illustraties geven een mooi beeld van de verhalen. Bij ieder verhaal is een versierde hoofdletter, kleine tekeningetjes onderaan de pagina en een paginagrote illustratie in een kader geplaatst. Na ieder verhaal is een fel gekleurde lege pagina opgenomen. Het mooi verzorgde omslag en het lint als bladwijzer maken het af. Voor kinderen vanaf ca. 4 jaar en hun voorlezende ouders een prachtig sinterklaasboek.

Suggestions