Een kleine geschiedenis van Amsterdam

Geert Mak (auteur)

Een kleine geschiedenis van Amsterdam

Aan de hand van vele kleine geschiedenissen van bekende en minder bekende Amsterdammers wordt de geschiedenis van Amsterdam verteld vanaf het ontstaan tot heden.
Titre
Een kleine geschiedenis van Amsterdam
Auteur
Geert Mak
Langue
Néerlandais
Édition
39
Éditeur
[Amsterdam]: Olympus, 2013 | Autres éditions
446 p. : ill.
ISBN
9789046703878 (paperback)
Placing suggestion
Nederland 948.1 (SISO) Landen (ZIZO)

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De schedel van mogelijk Rembrandt van Rijn, verpulverd voor een NOS-camera, kraakpanden die worden ontruimd, fundamenten van een kasteel gevonden op de plek van de kraakpanden. Het zijn voorbeelden van de wijze waarop de auteur oude en nieuwe geschiedenis verbindt. Een archeologische vondst, een bekende plaats, een foto, film of schilderij geven aanleiding tot vele kleine geschiedenissen waarin bekende en minder bekende Amsterdammers de hoofdrol spelen. Hoe zag het er in de stad uit? Hoe rook het? Wat hoorde je? vraagt de auteur zich af. Deze uiterst leesbare geschiedenis van Amsterdam begint bij het ontstaan van de stad en eindigt in het heden. Het boek is niet alleen een reis door de tijd, maar ook een wandeling door de stad aan de hand van een veelheid aan bronnen als archiefstukken, kranten, dagboeken en oude kronieken. Met registers op persoonsnamen en op namen van wijken, straten en gebouwen. Voorzien van veel illustraties in zwart-wit; de kleurenafbeeldingen uit vorige edities …Lire la suite

À propos de Geert Mak

Geert Ludzer Mak (né à Flardingue le 4 décembre 1946) est un historien et un journaliste néerlandais qui a publié des livres traitant de l'histoire des Pays-Bas et de l'Europe.

Biographie

Étudiant en droit constitutionnel et la sociologie à l’Université libre, ainsi qu’à l’Université d'Amsterdam, il sera assistant parlementaire pour le Parti socialiste pacifiste (PSP). De 1975 à 1985, il travailla comme rédacteur en chef de l'hebdomadaire de gauche De Groene Amsterdammer, puis a passé quelques années comme correspondant à l'étranger pour la société de radiodiffusion publique progressive VPRO. Il travailla également pour le célèbre quotidien national NRC Handelsblad.
Geert Mak a tout d'abord publié plusieurs récits portant sur l'histoire des Pays-Bas : Une petite histoire d'Amsterdam, le Siècle de mon père, et …En lire plus sur Wikipedia