DVD
Anglais

Stormbreaker

Geoffrey Sax (directeur), Anthony Horowitz (antécédent bibliographique), Alan Parker (compositeur)
Als de 14-jarige Alex ontdekt dat zijn enige familielid is vermoord, gaat hij op zoek naar de ware toedracht
Sujet
Spioneren
Titre
Stormbreaker
Directeur
Geoffrey Sax
Antécédent bibliographique
Anthony Horowitz 1955-
Compositeur
Alan Parker 1944-
Acteur
Robbie Coltrane Damian Lewis Ewan McGregor Bill Nighy Sophie Okonedo Alex Pettyfer Andy Serkis Alicia Silverstone
Langue
Anglais
Éditeur
Universal, 2006
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2006
Durée
ca. 90 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
5050582457520

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Britse-Duitse actiefilm uit 2006 van Geoffrey Sax, met Alex Pettyfer, Mickey Rourke, Ewan McGregor e.a. Gebaseerd op het jeugdboek van Anthony Horowitz. De veertienjarige Alex Rider wordt na de dood van zijn ouders opgevoed door zijn oom. Alex denkt dat zijn oom bij een bank werkt maar als hij overlijdt, blijkt dat hij een geheim agent was. Zijn superieuren zoeken een opvolger en vinden Alex daarvoor geschikt. Na een speciale training moet hij achter de man aan die het computerprogramma Stormbreaker wil introduceren. Dat levert veel gevaar, stuntwerk en avontuur op. De film is gebaseerd op het eerste boek van de serie. In een aantal scènes wordt afgeweken van het boek. Neil Smith (BBC Movies Review,i) geeft 3 (van 5) sterren en noemt de film speels, humoristisch en werkelijk spannend.

À propos de Geoffrey Sax

Geoffrey Sax, crédité parfois de Geoff Sax, est un réalisateur britannique de films et de séries télévisées.

Biographie

Filmographie

Directeur

  • 2013 : Murder on the Home Front (téléfilm)
  • 2011 : Christopher and His Kind (téléfilm)
  • 2010 : Frankie et Alice
  • 2006 : Alex Rider: Operation Stormbreaker
  • 2005 : White Noise
  • 2003 : Margery and Gladys (téléfilm)
  • 2002 : Tipping the Velvet (mini-série télévisée)
  • 2002 : Widows (mini-série télévisée)
  • 2001 : Othello (téléfilm)
  • 2000 : Clocking Off (série télévisée)
  • 1998 : Killer Net (série télévisée)
  • 1997 : Van Helsing Chronicles (téléfilm)
  • 1996 : Ruby Jean and Joe (téléfilm)
  • 1996 : Doctor Who (tél…En lire plus sur Wikipedia