Blu-ray
Anglais

Happy feet

George Miller (directeur), John Powell (compositeur), Robin Williams (interprète)
Een pingui͏̈n die niet kan zingen, maar wel tapdansen, krijgt de schuld dat er zo weinig vis in het water zwemt. Hij gaat op onderzoek uit en beleeft spannende avonturen
Sujet
Pinguïns
Titre
Happy feet
Directeur
George Miller
Compositeur
John Powell 1963-
Interprète
Robin Williams 1951-2014 Brittany Murphy Hugh Jackman Nicole Kidman
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Bros. Entertainment, © 2007
1 blu-ray
Date d'enregistrement
2006
Durée
108 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Nederlands, Vlaams, Engels voor slechthorenden Ondertiteling: Nederlands, Engels
EAN
7321916140974

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 6 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaans-Australische animatiefilm van de Australische regisseur George Miller over de schattige keizerspinguïn Mumble die woont op de Zuidpool. Helaas kan hij niet zingen, zoals al zijn soortgenoten, maar wel tapdansen. Als buitenbeentje krijgt hij de schuld dat er zo weinig vis meer in de wateren zwemt. Om zijn onschuld te bewijzen gaat hij op onderzoek uit en dit wordt een avontuurlijke tocht. De stemmen zijn van o.a. Elijah Wood en Nicole Kidman. Jann Ruyters (Trouw 7-12-'06) schrijft dat er 300 mensen werkten aan deze film die doet denken aan de even aaibare 'Babe', het pratende varkentje. 'Een beetje pinguïnzwakte moet je wel meenemen naar het excessief extatische 'Happy feet'. (...) Maar in die bizarre euforie schuilt ook de kracht. De grap van op dieren geprojecteerde etnische stereotypes kennen we nu wel en het verhaaltje van de buitenstaander die erbij wil horen is ook niet nieuw. Maar massa's pinguïns die aan het stampen gaan op Stevie Wonder, zagen we nog niet eerder. Ja…Lire la suite

À propos de George Miller

George Miller est le nom de :

  • George Abram Miller (en) (1863-1951), mathématicien américain
  • George Miller (1867-1935), un joueur de polo britannique,
  • George Armitage Miller (1920-2012), un psychologue cognitif
  • George Miller (né George Miliotis, 1945-), un réalisateur australien (Mad Max, Happy Feet et Les Sorcières d'Eastwick)
  • George Miller (né George Trumbull Miller, 1943-), un réalisateur britannique d'origine australienne (L'Histoire sans fin 2)
  • George Miller (en) (1945-), un homme politique américain, élu démocrate depuis 1975 à la Chambre des Représentants (7e district de Californie)
  • G. William Miller (1925-2006), homme politique américain
  • George…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions