DVD
Anglais

Journey to the center of the earth

George Miller (directeur), Thomas Baum (scénariste), Jules Verne (antécédent bibliographique)
In 1875 gaan een geoloog, zijn neefje, een Ier en een rijke dame op zoek naar de echtgenoot van de dame. Ze varen naar Nieuw Zeeland waar ze na een reis vol gevaren bij een diepe grot komen die leidt naar het centrum van de aarde
Titre
Journey to the center of the earth / dir. by George Miller ; teleplay by Thomas Baum ; based on the novel by Jules Verne
Directeur
George Miller
Scénariste
Thomas Baum
Antécédent bibliographique
Jules Verne
Langue
Anglais
Éditeur
Bridge Pictures, 2000
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1999
Durée
ca. 180 min.
Note
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8711983450523

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 5 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Televisiefilm gebaseerd op het beroemde boek van Jules Verne. In 1875 gaan een geoloog, zijn neefje, een Ier en een rijke dame op zoek naar Casper, de echtgenoot van de dame. Ze worden echter ook aangetrokken door de mythe dat er een grote schat verborgen ligt. Na een lange reis vol gevaren komen ze in Nieuw Zeeland bij een diepe, mysterieuze grot die leidt naar het centrum van de aarde. Daar vinden ze bewijzen dat Casper hier ook geweest is en misschien zelfs nog is. In de grot blijkt al snel dat ze niet de enige levende wezens zijn. De film maakt gebruik van computeranimaties voor verschillende beesten.

À propos de George Miller

George Miller est le nom de :

  • George Abram Miller (en) (1863-1951), mathématicien américain
  • George Miller (1867-1935), un joueur de polo britannique,
  • George Armitage Miller (1920-2012), un psychologue cognitif
  • George Miller (né George Miliotis, 1945-), un réalisateur australien (Mad Max, Happy Feet et Les Sorcières d'Eastwick)
  • George Miller (né George Trumbull Miller, 1943-), un réalisateur britannique d'origine australienne (L'Histoire sans fin 2)
  • George Miller (en) (1945-), un homme politique américain, élu démocrate depuis 1975 à la Chambre des Représentants (7e district de Californie)
  • G. William Miller (1925-2006), homme politique américain
  • George…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions