Derek Strange, bekend van eerdere titels van Pelecanos, werkt niet langer voor de politie, maar voor zichzelf, als privédetective. Bij een routineklus komt hij toch weer in het vaarwater van de politie terecht wanneer hij Red Fury, een gevaarlijke moordenaar, op het spoor komt.
Titre
Wat het was
Auteur
George P. Pelecanos
Traducteur
Ernst De Boer Ankie Klootwijk
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
What it was
Édition
2
Éditeur
Amsterdam: Anthos, 2013
230 p., [8] p. pl.
ISBN
9789041420824 (paperback, Anthos) 9789041424099 (paperback, Ambo)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:
Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Zoals bij deze auteur altijd het geval is, speelt de roman in Washington. Een brute moord is aanleiding voor het onderzoek van politieman 'bloedhond' Frank Vaughn, die gebruik maakt van zijn contactpersonen. Derek Strange, ex-politieman en nu privédetective, moet in opdracht van een mooie, jonge vrouw op zoek naar een ring die haar ontfutseld is. Die ring wordt het Leitmotiv van de roman. Een derde hoofdpersoon is de dader van de brute moorden, want het blijft er niet bij een. We volgen het speurwerk van Vaughn en Strange, die gaan samenwerken, omdat er verband tussen hun zaken bestaat. Een complicatie is het optreden van twee huurmoordenaars van buiten de stad. We zien hoe het net langzaam rondom de dader wordt gespannen. Vaughn is echter niet uit op arrestatie, maar op een persoonlijke afrekening, wat het slot vrij gecompliceerd maakt en veel actie oplevert. De vakkundige auteur leverde weer een thriller af, zoal alleen hij die schrijft: rauw realistisch en meedogenloos. Hij staat g…Lire la suite

À propos de George P. Pelecanos

George P. Pelecanos, né le 18 février 1957 à Washington, est un écrivain et scénariste américain, auteur de plusieurs romans policiers dont l'action se déroule dans sa ville natale.

Biographie

D'origine grecque, George Pelecanos naît et grandit dans un quartier ouvrier (avec une forte population noire) où son père tenait un snack-bar. À l'âge de 17 ans, il blesse un ami avec une arme à feu et manque de le tuer.

Après des études de cinéma à l'université du Maryland, achevées en 1980, il exerce divers petits boulots. En 1981, il crée Circle Films, une société de distribution de films, et commence à écrire la nuit. Dans les films qu'il distribue à cette époque, on trouve aussi bien The Killer de John Woo, que 36 Fillette de Catherine Breillat et Sang pour sang de Joel et Ethan Coen.

Il amorce une carriè…En lire plus sur Wikipedia