Livre
Néerlandais

De zeer volhardende gappers van Frip

George Saunders (auteur), Lane Smith (dessinateur)

De zeer volhardende gappers van Frip

Public cible:
9-11 ans et plus
In het dorpje Frip heeft men veel last van zogenaamde gappers, die zich vastklitten aan de geiten. Hoe komen de dorpsbewoners van ze af? Vanaf ca.10 jaar.
Titre
De zeer volhardende gappers van Frip / George Saunders ; geill. door Lane Smith
Auteur
George Saunders
Dessinateur
Lane Smith
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
The very important gappers of Frip
Éditeur
Amsterdam: Vassallucci, 2003 | Autres éditions
82 p. : ill.
ISBN
90-5000-647-7

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 21 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Het dorpje Frip bestaat uit drie huizen en bij elk huis hoort een wei met geiten. De geiten worden lastiggevallen door 'gappers', die zich vastklitten aan de geiten, waardoor ze mager worden en geen melk meer geven. De bewoners doen er dan ook van alles aan om van de gappers af te komen: ze gooien elke avond de verzamelde gappers in zee. De volgende dag komen ze echter weer terug en nestelen zich weer aan de geiten van het huis dat het dichtste bij de zee staat. Als de bewoner van dit huis besluit de geiten weg te doen en voortaan vis te gaan vangen, gaan de gappers naar het volgende huis. Tussen de bewoners onderling ontstaan allerlei ruzies, totdat ook de andere bewoners besluiten de geiten weg te doen. De kleine en paginagrote (soms zelfs twee pagina's beslaande) kleurenillustraties zijn artistieke kunstwerken en geven het verhaal een extra dimensie. Het boek is mooi vormgegeven en nodigt uit tot steeds opnieuw lezen en kijken. Een schitterend lees- en kijkboek, met een op zich ni…Lire la suite

À propos de George Saunders

CC-BY-SA-3.0 - Image by David Shankbone

George Saunders, né le 2 décembre 1958 à Amarillo au Texas, est un écrivain américain.

Biographie

Né au Texas, George Saunders passe son enfance et son adolescence à Oak Forest, dans l'Illinois, près de Chicago, et fréquente l'école catholique St. Damian et est diplômé de la Oak Forest High School de Oak Forest. En 1981, il obtient un diplôme d'ingénieur en géophysique de la Colorado School of Mines de Golden (Colorado).

Il s'inscrit ensuite à l'université de Syracuse, dans l'État de New York, et complète, en 1988, une maîtrise en écriture créative. C'est dans les salles de classe qu'il rencontre Paula Redick, une collègue écrivaine, qui deviendra sa femme.

De 1989 à 1996, Saunders travaille comme rédacteur technique et ingénieur géophysique pour Radian International, une société d'ingénierie environnementale à Rochester…En lire plus sur Wikipedia