DVD
Anglais

The inevitable defeat of Mister & Pete

George Tillman (directeur), Mark Isham (compositeur), Alicia Keys (compositeur)
In de zomervakantie worden de moeders van Mister (13) en zijn vriendje Pete (9) wegens druggebruik opgepakt door de politie. Ze proberen zich alleen te redden in de straten van Brooklyn.
Sujet
Overleven, Jeugd
Titre
The inevitable defeat of Mister & Pete
Directeur
George Tillman (Jr)
Compositeur
Mark Isham Alicia Keys 1981-
Acteur
Skylan Brooks Ethan Dizon Jordin Sparks Jeffrey Wright Anthony Mackie Jennifer Hudson 1981-
Langue
Anglais
Éditeur
Just Entertainment, 2014
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2013
Durée
108 min.
Note
Engels gesproken Ondertiteling: Nederlands
EAN
8711983963443

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaans drama uit 2013 van George Tillman (Faster; Men of honor) met o.a. Jennifer Hudson (Dreamgirls), Jeffrey Wright en Jordin Sparks. De 13-jarige Mister woont in armoedige omstandigheden in Brooklyn met zijn drugsverslaafde moeder. In de zomervakantie wordt zijn moeder opgepakt door de politie, waarna Mister er alleen voor staat. Hij heeft ook nog de zorg voor de 9-jarige Pete, het zoontje van een vriendin van zijn moeder, die door haar bij hen gedumpt is. De twee kinderen moeten uit handen blijven van de politie en de kinderbescherming en krijgen te maken met drugsdealers, kindermisbruikers en honger. S. Jhoanna Robledo (commonsensemedia.org) geeft 4 sterren. Zij vindt Tillman een sterke regisseur en de kindacteurs heel natuurlijk en overtuigend in een aangrijpend en authentiek verhaal: 'The lives depicted here are as real as it gets. It's plenty brutal, but hope springs wherever it can – and laughter, too, though rarely.'

À propos de George Tillman

George Tillman Jr. (né le 26 janvier 1969 à Milwaukee dans le Wisconsin) est un réalisateur, scénariste et producteur américain.

Biographie

Filmographie

Cinéma

  • 1997 : Soul Food
  • 2000 : Les Chemins de la dignité (Men of Honor)
  • 2009 : Notorious B.I.G. (Notorious)
  • 2010 : Faster
  • 2015 : Chemins croisés (The Longest Ride)
  • 2016 : Barbershop 3 de Malcolm D. Lee (producteur)
  • 2018 : The Hate U Give - La Haine qu'on donne (The Hate U Give)

Télévision

Suggestions