Als een arts een slapende verpleegster aantreft, kan hij zich niet beheersen en dit incident heeft grote gevolgen.
Titre
De teddybeer
Auteur
Georges Simenon
Traducteur
Anne Van der Straaten
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
L'ours en peluche
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2015 | Autres éditions
198 p.
ISBN
9789085426455 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Jean Chabot is een toonaangevend gynaecoloog in Parijs. Een beroemdheid op zijn gebied, met zijn eigen kraamkliniek. Daarnaast werkt hij in het ziekenhuis en geeft les aan studenten medicijnen. Hij leeft in luxe en geniet veel aanzien. Al zijn dromen zijn uitgekomen. Wanneer hij na een late dienst een slapende verpleegster aantreft, kan hij zich niet beheersen en dit incident heeft grote gevolgen. Hij wordt onzeker, heeft het gevoel dat hij aan de rand van een afgrond staat, dat een misstap hem in het ongeluk zal storten. Zeer sterke psychologische roman van Georges Simenon (1903-1989), uitgegeven met een aangepaste titel (was aangekondigd als ‘De pluchen beer’), maakt deel uit van de herdenking van de vijfentwintigste sterfdag van Simenon. De zeer beeldende beschrijvingen van Chabots wereld en de bizarre interne dialogen die hij met zichzelf voert, maken dat je als lezer zijn ongemak en depressie als het ware meebeleeft.

À propos de Georges Simenon

Georges Simenon est un écrivain belge francophone né à Liège en Belgique le 13 février 1903 et mort à Lausanne en Suisse le 4 septembre 1989.

L'abondance et le succès de ses romans policiers — dont les Maigret — éclipsent en partie le reste de son œuvre très riche : 193 romans, 158 nouvelles, plusieurs œuvres autobiographiques et de nombreux articles et reportages publiés sous son propre nom, ainsi que 176 romans, des dizaines de nouvelles, contes galants et articles parus sous 27 pseudonymes. Il est l'auteur belge le plus lu dans le monde. Les tirages cumulés de ses livres atteignent 550 millions d’exemplaires. Georges Simenon est, selon l'Index Translationum de l'UNESCO, le dix-septième auteur toutes nationalités confondues, le troisième auteur de langue française après Jules V…En lire plus sur Wikipedia