Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:
Commissaris Maigret krijgt te maken met de moord op een welgestelde vrouw, wier lijk in de buurt van een sluis is gevonden.
Titre
Het lijk bij de sluis
Auteur
Georges Simenon
Traducteur
Anne Van der Straaten
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Le charretier de la Providence
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2015 | Autres éditions
187 p.
ISBN
9789085426103 (paperback) 9789023489924 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In een trekpaardenstal bij een sluiscafé in het Franse dorpje Dizy wordt het lijk van een chique geklede vrouw gevonden. Ze is gewurgd. Een rijke, Engelse gepensioneerde kolonel die met zijn jacht bij de sluis lag, identificeert haar als zijn vrouw, maar haar dood schijnt hem niet veel te doen. Commissaris Maigret onderzoekt de zaak en vooral het gezelschap aan boord van het jacht heeft zijn interesse, die alleen maar groter wordt als er een tweede dode in het kanaal gevonden wordt. Een goed geschreven, sfeervol en boeiend verhaal met een mooie karaktertekening en een eenvoudige maar aardige plot. Het verhaal is, naast dat het om een van de eerste Maigret-verhalen gaat, ook de moeite waard door de mooie sfeertekening van de Franse binnenscheepvaart rond 1930 toen ook de trekschuit voor goederenvervoer nog volop in gebruik was. De auteur (1903-1989) reisde zelf veel rond per boot en schrijft er met kennis van zaken over.

À propos de Georges Simenon

Georges Simenon est un écrivain belge francophone né à Liège en Belgique le 13 février 1903 et mort à Lausanne en Suisse le 4 septembre 1989.

L'abondance et le succès de ses romans policiers — dont les Maigret — éclipsent en partie le reste de son œuvre très riche : 193 romans, 158 nouvelles, plusieurs œuvres autobiographiques et de nombreux articles et reportages publiés sous son propre nom, ainsi que 176 romans, des dizaines de nouvelles, contes galants et articles parus sous 27 pseudonymes. Il est l'auteur belge le plus lu dans le monde. Les tirages cumulés de ses livres atteignent 550 millions d’exemplaires. Georges Simenon est, selon l'Index Translationum de l'UNESCO, le dix-septième auteur toutes nationalités confondues, le troisième auteur de langue française après Jules V…En lire plus sur Wikipedia