Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Maigret en zijn dode

Georges Simenon (auteur)

Maigret en zijn dode

Dans la série:
Genre:
Een man tracht aan zijn achtervolgers te ontsnappen en vraagt in korte telefonische boodschappen om hulp aan Maigret.
Titre
Maigret en zijn dode / Simenon
Auteur
Georges Simenon
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Maigret et son mort
Éditeur
[Amsterdam]:: Pandora, 2003 | Autres éditions
215 p.
ISBN
90-254-1700-0

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Maigret en zijn dode speelt zich dan weer af in het vertrouwde Parijs. Een zwerver houdt Maigret telefonisch op de hoogte van de pogingen die zijn achtervolgers doen om hem te vermoorden maar onze inspecteur komt te laat. We komen terecht in de achterbuurten waar het wemelt van ongure hotelletjes, paria's en buitenlandse prostituées. Maigret houdt zelfs op een bepaalde moment een café open om achter aanwijzingen te komen.

Een leesbare herdruk die het, zoals altijd bij Simenon, meer moeten hebben van de sfeer en van de persoonlijkheid van het hoofdpersonage dan van de intrige op zich. [Chris Vandenbroucke]
Een onbekende man zoekt contact met Maigret, omdat hij gevolgd wordt. Voordat Maigret heeft kunnen ingrijpen wordt het verminkte lichaam van de man gevonden. Maigret bijt zich vast in het onderzoek, heeft vele slapeloze nachten en drinkt heel wat biertjes, voordat hij de daders te pakken heeft. Tevens rolt hij, min of meer per ongeluk, een bende beestachtige moordenaars op. Het verhaal is geschreven zoals we dat van Simenon gewend zijn: het komt langzaam op gang, roept een bepaalde sfeer op, bezit een zekere onderkoelde humor en blijft vriendelijk. Er vinden in dit boek wel veel gebeurtenissen plaats en er wordt niet gepsychologiseerd. Pocketeditie ter gelegenheid van de 100e geboortedag van de Belgische schrijver van detectives en psychologische romans. De boeken zijn opnieuw vertaald en vormgegeven met klassieke fotografie van het Parijs uit Simenons gloriejaren.

À propos de Georges Simenon

Georges Simenon est un écrivain belge francophone né à Liège en Belgique le 13 février 1903 et mort à Lausanne en Suisse le 4 septembre 1989.

L'abondance et le succès de ses romans policiers — dont les Maigret — éclipsent en partie le reste de son œuvre très riche : 193 romans, 158 nouvelles, plusieurs œuvres autobiographiques et de nombreux articles et reportages publiés sous son propre nom, ainsi que 176 romans, des dizaines de nouvelles, contes galants et articles parus sous 27 pseudonymes. Il est l'auteur belge le plus lu dans le monde. Les tirages cumulés de ses livres atteignent 550 millions d’exemplaires. Georges Simenon est, selon l'Index Translationum de l'UNESCO, le dix-septième auteur toutes nationalités confondues, le troisième auteur de langue française après Jules V…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions