Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Maigret en zijn dode

Georges Simenon (auteur), Marijke Scholts (traducteur)
Een man tracht aan zijn achtervolgers te ontsnappen en vraagt in korte telefonische boodschappen om hulp aan Maigret.
Titre
Maigret en zijn dode
Auteur
Georges Simenon
Traducteur
Marijke Scholts
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Maigret et son mort
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: De Bezige Bij, 2015 | Autres éditions
268 p.
ISBN
9789085426448 (paperback) 9789023491385 (paperback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Maigret en zijn dode speelt zich dan weer af in het vertrouwde Parijs. Een zwerver houdt Maigret telefonisch op de hoogte van de pogingen die zijn achtervolgers doen om hem te vermoorden maar onze inspecteur komt te laat. We komen terecht in de achterbuurten waar het wemelt van ongure hotelletjes, paria's en buitenlandse prostituées. Maigret houdt zelfs op een bepaalde moment een café open om achter aanwijzingen te komen.

Een leesbare herdruk die het, zoals altijd bij Simenon, meer moeten hebben van de sfeer en van de persoonlijkheid van het hoofdpersonage dan van de intrige op zich. [Chris Vandenbroucke]
Een onbekende man neemt meerdere malen telefonisch contact op met commissaris Maigret. Zijn telefoontjes zijn kort en onduidelijk, maar duidelijk is wel dat de man achtervolgd wordt en voor zijn leven vreest. Als dezelfde man vervolgens dood wordt aangetroffen, is Maigret vastberaden de moordzaak op te lossen. Het verhaal speelt zich af in Parijs. Het mist spanning en bevat te veel onduidelijke of zelfs overbodige dialogen waardoor het niet tot leven komt. Auteur Georges Simenon (1903–1989) schreef veel misdaadromans. Hij werd vooral bekend als de schrijver van 75 detectiveromans en 28 korte verhalen over Maigret. Daarnaast schreef hij nog eens 136 psychologische romans en honderden andere verhalen.

À propos de Georges Simenon

Georges Simenon est un écrivain belge francophone né à Liège en Belgique le 13 février 1903 et mort à Lausanne en Suisse le 4 septembre 1989.

L'abondance et le succès de ses romans policiers — dont les Maigret — éclipsent en partie le reste de son œuvre très riche : 193 romans, 158 nouvelles, plusieurs œuvres autobiographiques et de nombreux articles et reportages publiés sous son propre nom, ainsi que 176 romans, des dizaines de nouvelles, contes galants et articles parus sous 27 pseudonymes. Il est l'auteur belge le plus lu dans le monde. Les tirages cumulés de ses livres atteignent 550 millions d’exemplaires. Georges Simenon est, selon l'Index Translationum de l'UNESCO, le dix-septième auteur toutes nationalités confondues, le troisième auteur de langue française après Jules V…En lire plus sur Wikipedia