Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Maigret op kamers

Georges Simenon (auteur)

Maigret op kamers

Dans la série:
Genre:
Wanneer één van de naaste medewerkers van de Parijse politiecommissaris is neergeschoten, neemt hij ten behoeve van het onderzoek zijn intrek in een pension tegenover de plaats van de aanslag.
Titre
Maigret op kamers / Simenon
Auteur
Georges Simenon
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Maigret en meuble
Éditeur
[Amsterdam]:: Pandora, 2003 | Autres éditions
175 p.
ISBN
90-254-1295-5

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Plusieurs langues:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De twee nieuwe Nederlandse vertalingen waar 'Pandora pockets' mee op de proppen komt om het Simenon-jaar luister bij te zetten, tonen Maigret in een ander gelaat. Allereerst is er de vertaling van het uit 1951 daterende Maigret en meublé. Janvier, een van Maigret fideelste medewerkers, krijgt bij een schietincident een kogel in de borst. Hij hield voor het pension van mademoiselle Clement de wacht om een zekere Emile Paulus te schaduwen, een jongeling verdacht van een roofoverval. Maigret is alleen thuis, aangezien zijn vrouw bij haar zieke zus logeert. Hij twijfelt dan ook niet, om deze zaak op te lossen gaat hij logeren in het pension van de goedlachse maar geheimzinnige Clement. Maigret wordt er geconfronteerd met de vaste pensiongangers, wier levensgang hij zorgvuldig in kaart brengt. Zelf kweekt hij snel ook vaste gewoontes. Hij vindt een manier om aan zijn fel begeerde biertjes te raken en wordt stamgast in een nabijgelegen taverne, waar hij 's ochtends rustig zijn wijntj…Lire la suite
Een aanslag op één van Maigrets eigen mensen! De Commissaris neemt zelf het veldwerk op zich. Hij heeft de tijd; zijn vrouw logeert bij haar zieke zuster in de Elzas. Hij neemt zijn intrek in een pensionkamer, vlak tegenover de plaats van de aanslag. Bijna zonder iets te doen - zo lijkt het tenminste - ontdekt hij de ware toedracht van het drama. Een heel rustige Simenon, die soms aan Carmiggelt doet denken in zijn schets van een stuk voortkabbelend, bijna provinciaals Parijs leven. Met één groot verschil uiteraard; Parijzenaars zijn geen Amsterdammers. Samenvattend; een rustige detective waarin de nadruk ligt op Maigrets charisma; zijn psychologisch inlevensvermogen. Pocketeditie ter gelegenheid van de 100e geboortedag van de Belgische schrijver van detectives en psychologische romans. De boeken zijn opnieuw vertaald en vormgegeven met klassieke fotografie van het Parijs uit Simenons gloriejaren.

À propos de Georges Simenon

Georges Simenon est un écrivain belge francophone né à Liège en Belgique le 13 février 1903 et mort à Lausanne en Suisse le 4 septembre 1989.

L'abondance et le succès de ses romans policiers — dont les Maigret — éclipsent en partie le reste de son œuvre très riche : 193 romans, 158 nouvelles, plusieurs œuvres autobiographiques et de nombreux articles et reportages publiés sous son propre nom, ainsi que 176 romans, des dizaines de nouvelles, contes galants et articles parus sous 27 pseudonymes. Il est l'auteur belge le plus lu dans le monde. Les tirages cumulés de ses livres atteignent 550 millions d’exemplaires. Georges Simenon est, selon l'Index Translationum de l'UNESCO, le dix-septième auteur toutes nationalités confondues, le troisième auteur de langue française après Jules V…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions