Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De verdwenen stick

Gerard Van Gemert (auteur), Sanne Miltenburg (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
9-11 ans et plus
De tweelingzussen Nikki en Zahra zijn betrokken bij een mysterieuze zoektocht naar een verdwenen hockeystick. Tegelijkertijd strijden ze voor het kampioenschap van hun team. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
De verdwenen stick
Auteur
Gerard Van Gemert
Dessinateur
Sanne Miltenburg
Langue
Néerlandais
Éditeur
Hasselt: Clavis, 2008
158 p. : ill.
ISBN
9789044809336

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit eerste boek uit de reeks 'De hockeytweeling' staat vooral de hockeysport zelf centraal. Het boek weet dit sportgegeven helaas niet te overstijgen, en boeit als verhaal op zich dan ook niet echt. In een van de verhaallijnen volgen we enkele wedstrijden van het hockeyteam waarin de tweeling Zahra en Nikki speelt. Centrale vraag hier is of het team al dan niet kampioen wordt. Daarnaast gaat het boek in op de verdwenen stick van een beroemde hockeyspeler, die lang geleden in dezelfde club heeft gespeeld. Een derde verhaallijn behandelt de prille verliefdheid van Zahra.

De drie verhaallijnen volgen een clichématige formule waar Gerard van Gemert weinig origineels aan toevoegt. Zo lezen we dat Zahra verliefd is op Jelle, die echter al een vriendin heeft: Chantal, een meisje uit Zahra's klas die uiteraard arrogant is en een slecht karakter heeft. Uiteindelijk blijkt Jelle dan toch verliefd te zijn op Zahra, en maakt hij het uit met Chantal, wat tot ruzie leidt met Zahra. Die la…Lire la suite
De tweelingzussen Zahra en Nikki zijn helemaal bezeten van hockey. Wanneer ze een mysterieus briefje vinden, raken ze betrokken bij de zoektocht naar een waardevolle, gestolen hockeystick. Tegelijkertijd zijn ze verwikkeld in de spannende eindfase van de hockeycompetitie waarvan ze nog kampioen kunnen worden. Wensvervullend, met vaart geschreven verhaal dat bij hockeyliefhebbers zeker in een behoefte zal voorzien. De hockeyfragmenten zijn boeiend beschreven, maar de afloop is zeer voorspelbaar. De zoektocht naar de verdwenen stick wordt op geen enkele manier echt spannend. Het verhaal is voorzien van enkele zwart-witillustraties, waarbij de grote illustraties vrij clichématig zijn en weinig aan het verhaal toevoegen. Het eerste deel van deze nieuwe serie 'De Hockeytweeling' bevat 19 hoofdstukken. Met voorin een enthousiast voorwoord van Tom van ’t Hek en achterin een opwarmertje voor deel twee. Vanaf ca. 10 jaar.

Suggestions