Daisy
Néerlandais

Gevecht om de cup

Gerard van Gemert (auteur), Cathérine Snoeckx (narrateur)
Stijn en Storm voetballen bij FC Rapitas. Ze strijden om het kampioenschap tegen hun grote rivalen, de Stieren. Als een paar Stieren de bal van Storm stelen, doen de Rapitanen een verrassende ontdekking die hen in de problemen brengt.
Titre
Gevecht om de cup
Auteur
Gerard van Gemert
Narrateur
Cathérine Snoeckx  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Durée
2:55
Éditeur original
Clavis
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Stijn (die al gescout wordt) en zijn vriend Storm voetballen bij FC Rapitas. Stijn en Storms zus Femke zijn verliefd op elkaar. Ze zijn allemaal helemaal idolaat van voetbal (net als de auteur zelf!) en slaan geen training over. Enkele klasgenoten voetballen bij het rivaliserende EMS. Ontmoetingen met deze voetballers buiten en binnen de lijnen leiden vaak tot spottend gekissebis en zelfs tot handgemeen. De rivalen proberen op slinkse manieren de kansen op een regiokampioenschap van Rapitas te fnuiken. De winnaar mag namelijk een halve finale Champions League bezoeken. Het boek roept iets op van de nostalgische voetbalboeken uit de jaren veertig en vijftig van de 20e eeuw. Ze zetten stukjes ervan slechts om in beeld. De wedstrijdverslagen in stoer voetbaljargon, met bijbehorende stereotiepe situaties en gebeurtenissen zoals wonderbaarlijk terugkomen uit een kansloze positie met de winnende treffer vlak voor het einde, zullen herkenbaar zijn voor voetbalfans vanaf ca. 9 jaar. Vijf door…Lire la suite

Gevecht om de cup

Stijn en Storm spelen voetbal bij FC Rapitas. Dit seizoen strijden ze tegen de Stieren, hun rivalen, om de kampioenstitel te bemachtigen. Maar dit zal niet zonder slag of stoot verlopen. De Stieren zitten vol gemene streken en stelen om te beginnen de bal van Storm. Storm en Stijn starten een zoekactie bij één van de Stieren thuis en ontdekken daar de Goldcup die een paar jaar geleden gestolen werd uit hun clubhuis. Ze vinden de bal maar worden betrapt. Wie gaat hun verhaal over die Goldcup geloven? Heel spannend voetbalboek dat niet alleen over voetbal gaat. Fairplay, eerlijkheid en vriendschap komen ook aan bod. Zelfs verliefdheid speelt in dit verhaal een rol. Het mikt als het ware op succes bij jongens én meisjes.