Livre
Néerlandais

Hoera, wij hebben een tuin!

Gerda Muller (auteur), Maeike De Wolff-Russchen (traducteur)
Public cible:
9-11 ans et plus
Anna en Benjamin gaan enthousiast aan het werk als ze in de tuin een stukje grond krijgen om zelf groente en bloemen te kweken. We volgen hen een jaar lang. Prentvertelling met kleurenillustraties, weetjes en en praktische tuintips. Vanaf ca. 5 t/m 7 jaar.
Sujet
Tuinen, Tuinieren
Titre
Hoera, wij hebben een tuin!
Autre titre
Mijn tuin tussen de huizen
Auteur
Gerda Muller
Traducteur
Maeike De Wolff-Russchen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Ein Garten für Kinder in der Stadt
Éditeur
[Zeist]: Christofoor, 2016 | Autres éditions
[38] p. : ill.
ISBN
9789060387818 (hardback)
Placing suggestion
638 (SISO) Tuinieren (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Mama, papa, Anna en Benjamin wonen sinds kort in een huis met een grote, verwaarloosde tuin. Het hele gezin gaat aan de slag met spitten, onkruid wieden en zaaien. Als het gras opkomt, is er een fijne plek om te spelen. Anna en Benjamin willen ook een eigen stukje grond om bloemen en groenten te kweken. Hun buurjongen Louis weet veel van tuinieren en helpt ze daarbij. Dit is het begin van hun tuinavontuur. Groot prentenboek, waarin Anna en Benjamin vier seizoenen lang plezier hebben van de tuin. Zij leren zaaien, planten en stekken; wieden, bewateren, harken en oogsten. Met vrienden picknicken zij op het gras, bestuderen de vogeltjes en spelen in de sneeuw. Altijd is er wel wat te zien en te beleven. De sfeervolle, kleurrijke tekeningen geven een warm beeld van de veelzijdigheid van het buitenleven met liefde voor de natuur, waarvan alle aspecten in beeld zijn gebracht. Behalve het verhaal biedt het boek leerzame weetjes over plant en dier, praktische tuintips en recepten. Herziene ui…Lire la suite

À propos de Gerda Muller

Gerda Muller (née le 21 février 1926 à Naarden, aux Pays-Bas) est illustratrice et auteure de livres pour enfants d'origine néerlandaise. Certains albums sont signés du pseudonyme Gerda.

Elle est connue pour ses illustrations pour la collection du père Castor de Flammarion et notamment Marlaguette et Perlette goutte d'eau de Marie Colmont, Les Bons amis, Trois petits cochons et La Chèvre et les biquets de Paul François ou encore Boucle d'or de Rose Celli.

Dans les années 1970, elle illustre les méthodes de lecture Lisons, Lisette pour les éditions Belin et dans les années 1980, elle illustre la série des Turlutins d'Anne-Marie Chapouton.

Gerda Muller écrit aussi elle même certains ouvrages comme La Fête des fruits, Ça pousse comment ? ou Mon Arbre publiés à L'École des loisirs.

Elle a illus…En lire plus sur Wikipedia