Livre
Néerlandais

De bende van de zwarte pijl

Geronimo Stilton (auteur), Robert Louis Stevenson (antécédent bibliographique), Dorette Zwaans (traducteur)
Dick Shelton heeft in het vijftiende-eeuwse Engeland trouw beloofd aan heer Danie͏̈l, die hem heeft opgevoed als zijn eigen zoon toen Dicks vader overleed. Maar verdient de kasteelheer zijn trouw wel? Het klassieke verhaal opnieuw verteld door Geronimo Stilton. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
De bende van de zwarte pijl
Auteur
Geronimo Stilton
Antécédent bibliographique
Robert Louis Stevenson 1850-1894
Traducteur
Dorette Zwaans
Dessinateur
Ivan Bigarella
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
La freccia nera
Éditeur
Mechelen: Baeckens Stilton, 2021
215 p. : ill.
ISBN
9789059249646 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 150 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Geronimo Stilton vertelt over Dick Shelton, die trouw heeft beloofd aan heer Daniël toen deze, na de dood van Dicks vader, de zorg voor hem op zich nam. Maar verdient heer Daniël zijn loyaliteit? Verraderlijke incidenten zorgen voor twijfel. Een brief van De bende met de zwarte pijl waarin staat dat Harry Sheltons bloed (ook) aan heer Daniëls poten kleeft, een kleine knager die zegt ontvoerd te zijn door heer Daniël en dominee Olivier die toegeeft dat hij bang is voor heer Daniël en Dick dus niet durft te helpen. Tel daar een liefdesavontuur met Joanna bij op, Dick die lid wordt van De bende van de zwarte pijl, een nachtelijke aanval vanaf het strand én een huwelijk, en het klassieke avontuur uit de vijftiende eeuw is compleet. Deel uit de uitgebreide reeks van bewerkingen van klassiekers van het Italiaanse auteurs- en illustratorencollectief, dat hiermee op de alom bekende wijze in woord én beeld hoopt de liefde voor jeugdliteratuur bij jonge lezers aan te wakkeren. Een veelheid aan …Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions