Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

Het kristallen zwaard

Geronimo Stilton (auteur), Manon Smits (traducteur), Pieter van der Drift (traducteur)
Ridder Alquin hoort dat zijn moeder wellicht leeft in het Rijk van de Eeuwige Nacht. Op zijn blauwe draak reist hij daar naartoe, maar dan komt hij in de nodige problemen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titre
Het kristallen zwaard
Auteur
Geronimo Stilton
Traducteur
Manon Smits Pieter van der Drift
Dessinateur
Danilo Barozzi
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
La spada del destino
Éditeur
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2014
308 p. : ill.
ISBN
9789085922582 (hardback)

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

In dit tweede deel van de serie 'Ridders van Fantasia'* volgen we ridder Alquin die tijdens een verlof een schokkende ontdekking doet over zijn moeder. Zij leeft wellicht nog in het Rijk van de Eeuwige Nacht. Op zijn blauwe draak reist hij daar naartoe, maar dan komt hij in de nodige problemen. Ondertussen vragen zijn vrienden zich af waar hij is. Ze volgen zijn spoor en reizen hem achterna. Hoewel deze serie is geschreven onder de naam Geronimo Stilton, wijkt de vertelwijze af van andere boeken door dit schrijverscollectief. Weg zijn de gekleurde woordjes, korte teksten en full-colour afbeeldingen. Deze serie is duidelijk bedoeld voor kinderen die meer aankunnen. Zij worden getrakteerd op een spannend verhaal in blauwe typografie met zo nu en dan sfeervolle pentekeningen. In het midden is nog wel een gekleurd katern toegevoegd met achtergrondinformatie, maar dit voegt weinig toe. Dit behoorlijk dikke boek is voor doorbijters, maar die krijgen dan ook een spannend en goed geschreven v…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est également président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également son adaptation en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

En lire plus sur Wikipedia