Livre
Néerlandais

Op weg

Geronimo Stilton (auteur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Ik hou van de zee. Ga je mee? Of ga je met het vliegtuig ver weg over zee? Samenleesboek op AVI-Start en hoger. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Reizen
Niveau de lecture
AVI Début, AVI 1
Titre
Op weg
Auteur
Geronimo Stilton
Langue
Néerlandais
Éditeur
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2019
[32] p. : ill.
ISBN
9789085925279 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Ben, de neef van Geronimo Stilton, gaat op reis met zijn oom. Zo komen ze op een boot, boerderij, in een trein, op het strand en heel ver weg. Iedere spread kent dezelfde opbouw: op de linkerpagina staan een of twee woorden op niveau AVI-Start (ben, boom, zee, zit, heet, zon) met daarbij een eenvoudige illustratie en een korte zin (ik heet ben), die oploopt in lengte (ik neem de bol mee in de tas). Op de rechterpagina staan vier regels tekst, in rijmvorm (aabb), dat niet altijd even soepel loopt. De woorden van de linkerpagina zijn rood afgedrukt in de verder zwartgedrukte tekst, waarin ook complexe woorden staan als herinneringen en kangoeroes. Het doel is om de teksten samen te lezen met iemand die het lezen beheerst. De illustraties, in de bekende Stiltonstijl, staan op de rechterpagina omlijnd door een tekstballon en geven aanvullend beeld. Aan het eind worden alle hoofdwoorden nog eens herhaald. Het thema is reizen, dat op iedere pagina terugkomt, zonder dat er een echt doorlopen…Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur, un journal publié sur cette même île.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

G…En lire plus sur Wikipedia