Livre
Néerlandais

Twintigduizend mijlen onder zee

Geronimo Stilton (auteur), Jules Verne (antécédent bibliographique), Maria Rita Gentili (dessinateur)
De muis Pierre Aronnax hoort dat de oceanen bedreigd worden door een monster. Hij gaat met een schip op onderzoek uit en komt na een afschuwelijk avontuur achter de waarheid. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titre
Twintigduizend mijlen onder zee / oorspronkelijke tekst van Jules Verne ; vrij bewerkt door Geronimo Stilton ; illustraties Maria Rita Gentili, Elisabetta Giulivi, Danilo Loizedda [e.a.]
Auteur
Geronimo Stilton
Antécédent bibliographique
Jules Verne
Dessinateur
Maria Rita Gentili Elisabetta Giulivi Danilo Loizedda
Traducteur
Veerle Tomboy
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Ventimila leghe sotti i mari
Titre parallèle
20.000 mijlen onder zee
Éditeur
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2017 | Autres éditions
212 p. : ill.
ISBN
9789085921509 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 200 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Pierre Aronnax is een muis die het tot professor geschopt heeft in Parijs. Hij wordt opgeschrikt door het verhaal dat een monster de zeeën bedreigt, maar hij vraagt zich af of het echt om een monster gaat. Een schip met de professor aan boord vaart uit om hiernaar onderzoek te doen. Uiteindelijk komt Aronnax in contact met het monster en ontdekt hij, na een afschuwelijk avontuur, de waarheid. Geronimo Stilton herschrijft opnieuw een klassieker in dit verhaal. Op zeer vereenvoudigde, maar ook grappige manier wordt het verhaal van Jules Verne in dit boek opnieuw verteld. Jammer genoeg wel erg vereenvoudigd. De lay-out van dit boek is zoals in de rest van de serie, verschillende woorden zijn in andere lettertypes of kleuren afgedrukt en springen bijna de bladzijde uit. Dat maakt de bladspiegel levendig. Het verhaal is geïllustreerd met cartoonachtige, kleurige tekeningen. Veel kinderen zullen hiervan smullen en hierdoor aan het lezen slaan. Dat is het mooie van deze serie. Het nadeel is …Lire la suite

À propos de Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Image by Dinkley

Geronimo Stilton est une série italienne de livres et de bandes dessinées pour enfants. Le héros de cette série en est l'auteur fictif, le véritable auteur étant Elisabetta Dami.

La série est publiée en français par les éditions Albin Michel Jeunesse pour les livres et par les éditions Origo et Glénat pour les bandes dessinées,. La version originale est produite par Edizioni Piemme de Milan. Cette série est destinée aux enfants de 8 à 12 ans.

Le personnage principal, Geronimo Stilton, est une extravagante souris parlante qui vit à Sourisia, capitale de l'île des Souris. Il est aussi président de l'Écho du rongeur.

La série a également été adaptée en dessin animé.

Personnages

Famille Stilton

Geronimo Stilton
Le rédacteur en chef de L'Écho du rongeurEn lire plus sur Wikipedia

Suggestions