Livre
Néerlandais

Pony van goud

Gertrud Jetten (auteur), Ina Hallemans (dessinateur)
Dans la série:
Public cible:
6-8 ans et plus
Goldy, een mooie goudkleurige pony, wint de eerste prijs bij een keuring. Ze verhuist naar een chique stal in de buurt. Maar is dat wel zo leuk als het lijkt? Vanaf ca. 7 jaar.
Sujet
Pony's
Titre
Pony van goud
Auteur
Gertrud Jetten
Dessinateur
Ina Hallemans
Langue
Néerlandais
Édition
2
Éditeur
Alkmaar: Kluitman, 2012 | Autres éditions
95 p. : ill.
ISBN
9789020662856 (hardback)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Goldy ofwel Sparkling Golden Beauty droomt ervan om fotomodel te worden, maar het zit haar niet mee. Bij de keuringen van het welshpony-stamboek kende de jury haar als veulen slechts een derde premie toe. Later wordt ze aan de manege De Zonnehoeve verkocht. Ondertussen is Goldy uitgegroeid tot een beeldschone pony. En dat is niet alleen de mening van Lucy, het meisje dat voor Goldy zorgt; als Melody en haar moeder Angelique Goldy zien, zijn ze meteen weg van haar schoonheid. Zij weten Carolien, de eigenares van de manege ervan te overtuigen Goldy in te schrijven voor een regionale keuring.
Goldy wint niet alleen de keuring van de welsh-B-pony’s maar ook de rubriek ‘Bestgaande Rijpony’ met Lucy. Bovendien mag Goldy voor beide rubrieken door naar het Nationale Kampioenschap. De andere pony’s op de manege zijn helemaal niet zo sterk onder de indruk van haar prestaties als Goldy wel gehoopt had. Na een heftige ruzie is Goldy maar wat blij dat ze mee mag met Melody en Angelique voor e…Lire la suite
Als Goldy, een prachtige, goudkleurige pony op een keuring als eerste eindigt, wil ze dolgraag meer succes. Ze vindt het prachtig als ze van de eenvoudige manege naar een chique stal in de buurt verhuist. Gaandeweg ervaart ze hoezeer ze haar oude omgeving mist. En haar liefdevolle verzorgster Lucy in het bijzonder. Boekje uit de reeks 'Manege de Zonnehoeve'*. Meisjes die dol zijn op paardenverhalen kunnen smullen van Lucy en haar droompaard. Een kritische lezer zal moeite hebben met de wijze waarop de pony's als denkende, kiftende dieren worden beschreven. Vooral de ijdelheid van de pony wordt breed uitgemeten. Het verhaal is gelardeerd met vrolijke, kleine, fris gekleurde tekeningetjes. Het hoe en wat van de verzorging van de pony krijgt een plaatsje in het verhaal. Bovendien hangt aan een leeslint in het boekje een klein paardje. Dit vergroot de aantrekkelijkheid van het boek voor paardenliefhebstertjes. Al met al blijft het toch een mager, ongeloofwaardig verhaaltje. Vanaf ca. 7 jaar.

Suggestions