Als in Zuid-Italie͏̈ een jongetje vermoord wordt, wijst een racistische barman naar een Senegalese straatventer als dader.
Titre
De onbewuste getuige
Auteur
Gianrico Carofiglio
Narrateur
Greta Enckels  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Testimone inconsapevole
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2007
1 cd
Durée
08:22:00
Note
Stem: Vrouw Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De auteur is antimaffiamagistraat in de Puglia, een van de armste streken van Italië. Toch handelt zijn debuutroman niet over de maffia, het is een gerechtsdrama met een grote rol voor racisme. Abou Thiam is een Senegalees die op legale wijze in Italië verblijft. Zijn handel is echter illegaal: hij verkoopt namaakproducten (Vuitton, Cartier enz.). Wanneer de 9-jarige Ciccio vermoord wordt aangetroffen, wordt Abou beschuldigd. Vooral de getuigenis van een racistische baruitbater weegt zwaar. Hij heeft Abou de dag van de misdaad op de plaats van de misdaad gezien. Een goede advocaat vinden is niet gemakkelijk, want Abou heeft er het geld niet voor. Guido Guerrieri zal de onaangename en ondankbare taak op zich nemen. Deze advocaat maakt zelf een persoonlijke crisis door nadat zijn vrouw hem in de steek heeft gelaten wegens 'te weinig interessant'. Hij heeft huilbuien, paniekaanvallen en lijdt aan slapeloosheid. Voor de advocaat kan dit proces het begin zijn van een tweede professionele c…Lire la suite

À propos de Gianrico Carofiglio

Gianrico Carofiglio, né le 30 mai 1961 à Bari, est un magistrat, écrivain et homme politique italien.

Biographie

Gianrico Carofiglio est le fils de l'écrivaine Enza Buono et le frère de l'écrivain Francesco Carofiglio. Il devient magistrat à Prato en 1986, puis procureur à Foggia et procureur adjoint à Bari où il est chargé des dossiers concernant la mafia. Il est élu sénateur en 2008.

Il est l'auteur de plusieurs romans de fiction, ainsi que d'essais. Il débute avec le roman Testimone inconsapevole en 2002 (Témoin involontaire), livre mettant en scène l'avocat Guido Guerrieri qui réapparaît dans quatre autres romans, tous traduits en France.

Sa pratique des prétoires lui permettent en outre de contribuer à l'enrichissement du savoir en rhétorique argumentative (L'Arte del Dubbio, 2007). Ses trois mod…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions