Daisy
Néerlandais

De volmaaktheid van het tijdelijke

Gianrico Carofiglio (auteur), Rob Gerritsen (traducteur)
Wanneer een Italiaanse advocaat het verzoek krijgt om een verdwenen studente op te sporen, heeft hij geen idee waar te beginnen, omdat zij geen enkel spoor heeft achtergelaten.
Titre
De volmaaktheid van het tijdelijke
Auteur
Gianrico Carofiglio
Traducteur
Rob Gerritsen
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Le perfezioni provvisorie
Édition
1
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2011
1 cd
Durée
09:16
Éditeur original
Prometheus
Note
Nederlandse stem Stem: Man
CDR
a429895

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Advocaat Guido Guerrieri uit de Italiaanse stad Bari wordt gevraagd de verdwijning van Manuela Ferraro, die spoorloos verdwenen is, te onderzoeken. De politie heeft haar niet kunnen vinden. Guerrieri, die zich geen detective voelt, gaat toch het onderzoek aan. Hij praat met de mensen die al eerder ondervraagd zijn in de hoop dat iemand iets over het hoofd heeft gezien. Na enige tijd ontdekt hij dat de ex-vriend van Manuela drugshandelaar was en hij heeft aanwijzingen dat zij zelf ook gebruikte. Na dit eerste spoor volgen er meer. De vierde thriller met Guerrieri; er zijn inmiddels televisiefilms gemaakt voor de voorafgaande. Belangrijker dan de misdaad zijn hier de psychologishe ontwikkelingen bij de hoofdpersoon. Een gecompliceerde man met twee mislukte huwelijken, met liefde voor zijn stad en een zwak voor vrouwelijk schoon, waarmee Guerrieri vervolgens geen weg weet. Er schuilen humoristische beschouwingen tussen de gesprekken die gevoerd worden en komische gedachtekronkels in de p…Lire la suite

À propos de Gianrico Carofiglio

Gianrico Carofiglio, né le 30 mai 1961 à Bari, est un magistrat, écrivain et homme politique italien.

Biographie

Gianrico Carofiglio est le fils de l'écrivaine Enza Buono et le frère de l'écrivain Francesco Carofiglio. Il devient magistrat à Prato en 1986, puis procureur à Foggia et procureur adjoint à Bari où il est chargé des dossiers concernant la mafia. Il est élu sénateur en 2008.

Il est l'auteur de plusieurs romans de fiction, ainsi que d'essais. Il débute avec le roman Testimone inconsapevole en 2002 (Témoin involontaire), livre mettant en scène l'avocat Guido Guerrieri qui réapparaît dans quatre autres romans, tous traduits en France.

Sa pratique des prétoires lui permettent en outre de contribuer à l'enrichissement du savoir en rhétorique argumentative (L'Arte del Dubbio, 2007). Ses trois mod…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions