Een Italiaanse advocaat wordt gevraagd de verdediging op zich te nemen van een man die is veroordeeld voor drugshandel, maar zegt onschuldig te zijn.
Titre
Gerede twijfel
Auteur
Gianrico Carofiglio
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Ragionevoli dubbi
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 cd
Durée
7:08:23
Note
Nederlandse stem Stem: Man

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Onder de auto van Paolicelli wordt veertig kilo drugs gevonden. Advocaat Guido Guerrieri wordt gevraagd hem te verdedigen. Hij herkent de verdachte en vindt het een lastig verzoek, want in zijn jeugd is hij nogal hardhandig in aanraking geweest met de toen fascistische relschopper. Nadat hij kennis heeft gemaakt met de knappe vrouw van P. en hun opvallend mooie dochtertje besluit hij de verdediging op zich te nemen. Gaandeweg ontstaan er steeds meer twijfels over de schuld van de verdachte. Guido raakt steeds meer in Paolicelli geïnteresseerd, terwijl hij zich op een hellend vlak beweegt door een relatie met diens vrouw te beginnen. Prachtige Italiaanse, literaire thriller, alweer de derde waarin advocaat Guido Guerrieri de hoofdrol speelt. De schrijver is antimaffiamagistraat en woont in een van de armste delen van Italie. Paperback met overzichtelijke hoofdstukken; kleine druk.

À propos de Gianrico Carofiglio

Gianrico Carofiglio, né le 30 mai 1961 à Bari, est un magistrat, écrivain et homme politique italien.

Biographie

Gianrico Carofiglio est le fils de l'écrivaine Enza Buono et le frère de l'écrivain Francesco Carofiglio. Il devient magistrat à Prato en 1986, puis procureur à Foggia et procureur adjoint à Bari où il est chargé des dossiers concernant la mafia. Il est élu sénateur en 2008.

Il est l'auteur de plusieurs romans de fiction, ainsi que d'essais. Il débute avec le roman Testimone inconsapevole en 2002 (Témoin involontaire), livre mettant en scène l'avocat Guido Guerrieri qui réapparaît dans quatre autres romans, tous traduits en France.

Sa pratique des prétoires lui permettent en outre de contribuer à l'enrichissement du savoir en rhétorique argumentative (L'Arte del Dubbio, 2007). Ses trois mod…En lire plus sur Wikipedia