Daisy
Néerlandais

Met gesloten ogen

Guido Guerrieri, advocaat in de Zuid-Italiaanse stad Bari, moet een clie͏̈nte verdedigen die mishandeld en gestalkt is door haar ex-vriend. Deze vriend is de zoon van de president van de rechtbank en schatrijk.
Titre
Met gesloten ogen
Auteur
Gianrico Carofiglio
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Ad occhi chiusi
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2008
1 cd
Durée
06:49:45
Note
Nederlandse stem

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Guido Guerrieri, advocaat in de Zuid-Italiaanse stad Bari, moet een cliënte verdedigen die mishandeld en gestalkt is door haar ex-vriend. Deze vriend echter is de zoon van de president van de rechtbank en schatrijk; hij wordt bijgestaan door een gerenommeerde advocaat. Hoewel alles tegen lijkt te zitten, slaagt Guerrieri erin om de tegenpartij ernstig in de problemen te brengen. Daarna vindt echter een drama plaats. In deze thriller krijgt de lezer een mooi beeld van de Italiaanse man, levensgenieter en macho, en de rechtspraak in Italië waarbij macht, intimidatie en corruptie vaste onderdelen zijn. De hoofdpersoon is erg gevoelig voor vrouwelijk schoon en gefixeerd op zijn leeftijd. De rechtszaak is een flitsend woordenspel, waarbij Guerrieri wel degelijk oog heeft voor de belangen en het gevoel van zijn cliënte. Spannend en tegelijkertijd beklemmend. Kleine druk. Eerder verscheen 'De onbewuste getuige'* met Guerrieri in de hoofdrol.

À propos de Gianrico Carofiglio

Gianrico Carofiglio, né le 30 mai 1961 à Bari, est un magistrat, écrivain et homme politique italien.

Biographie

Gianrico Carofiglio est le fils de l'écrivaine Enza Buono et le frère de l'écrivain Francesco Carofiglio. Il devient magistrat à Prato en 1986, puis procureur à Foggia et procureur adjoint à Bari où il est chargé des dossiers concernant la mafia. Il est élu sénateur en 2008.

Il est l'auteur de plusieurs romans de fiction, ainsi que d'essais. Il débute avec le roman Testimone inconsapevole en 2002 (Témoin involontaire), livre mettant en scène l'avocat Guido Guerrieri qui réapparaît dans quatre autres romans, tous traduits en France.

Sa pratique des prétoires lui permettent en outre de contribuer à l'enrichissement du savoir en rhétorique argumentative (L'Arte del Dubbio, 2007). Ses trois mod…En lire plus sur Wikipedia