Bande dessinée
Néerlandais

Operatie Pablo

Gilles Chaillet (scénariste), Olivier Mangin (dessinateur)
Extra subject
Stripverhalen
Titre
Operatie Pablo
Scénariste
Gilles Chaillet
Dessinateur
Olivier Mangin
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Titre original
Opération Pablo
Éditeur
Kortrijk: Talent, 2005
48 p. : ill.
ISBN
9052894647 9789052894645

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Rocca en Cassini zijn redelijk geroutineerde stripmakers, van wie meer reeksen in omloop zijn. Goudvreter is een traditionele piratenserie, waarvan dit het derde deel is. Adam Francis Wolfe, bijgenaamd Goudvreter, is een onsympathieke Engelse piraat. Als dit verhaal begint, berooft hij met een groepje vrijbuiters de bewoners van een eiland van haar goudschatten. Na onenigheid met de bemanning wordt hem een oog uitgestoken en wordt hij met een paar andere mannen en een vrouw overboord gezet. Ze belanden bij een kannibalenstam, geleid door een vroegere makker. Met hem en de anderen weet hij het eiland te verlaten. Goudvreter is een goed getekende en mooi ingekleurde strip, maar het verhaal is weinig origineel, gewelddadig en vrouwonvriendelijk.

À propos de Gilles Chaillet

Gilles Chaillet est un scénariste et dessinateur de bande dessinée né à Paris le 3 juin 1946 et mort le 14 septembre 2011 à Ermont,. Il est entre autres dessinateur des aventures de Guy Lefranc, seul auteur de la série Vasco et dessinateur de plusieurs épisodes des Voyages d'Alix.

Biographie

Né à Paris, le 3 juin 1946, Gilles Chaillet est fasciné dès l'enfance par l'Histoire et en particulier par celle de l'Italie. L'Italie antique d'abord, médiévale ensuite.

Suggestions