Bande dessinée
Néerlandais
Titre
Reis naar de hel
Auteur
Gilles Chaillet
Langue
Néerlandais
Langue originale
Français
Éditeur
Sans lieu de publication: Glénat Benelux, 2002
48 p. : ill.
ISBN
90-6969-291-0

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 47 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Reis naar de hel vertelt de geschiedenis van het verval van het oude Romeinse Rijk, verscheurd door innerlijke twisten en tenonder gegaan aan zijn eigen grootheid, rond de vierde eeuwwisseling. Het verhaal begint met de inval van de Barbaren aan de grens van Italië, aangevoerd door de streng-christelijke keizer Theodosius die het heidendom heeft verboden, alle niet-christelijk tempels liet sluiten en het Christendom tot officiële godsdienst heeft uitgeroepen. De protagonist van dit verhaal -- de jonge Romeinse senator Flavius -- blijft trouw aan het eens zo oppermachtig rijk dat hem heeft grootgebracht, en heeft zich bij het leger van usurpator Eugenius, die door de senaat van Rome tot keizer is uitgeroepen, vervoegd. Dit vooral uit huurlingen bestaande leger belichaamt de laatste hoop van de grote Romeinse families die zich uit alle macht aan hun antieke 'heidense' religie vastklampen. Een donkere schaduw valt over het gedoemde Rome en bedreigt haar kinderen...

De titel…Lire la suite
Eerste deel van een historisch stripserie die in de Romeinse oudheid speelt. Keizer Theodosius de Grote heeft het christendom tot staatsgodsdienst uitgeroepen en zijn veldheer Stilicho is bezig de laatste heidense verzetshaarden uit te roeien. Zo komt hij ook in het centrum van de oude Romeinse godsdienst, Rome zelf. Stilicho krijgt tegenspel van de heidense senator Flavius, die probeert de oude waarden te verdedigen. Een duister complot wordt echter tegen hem gesmeed waarvan zijn jonge vrouw Helena het slachtoffer wordt. Tijdens een heidense ceremonie wordt Flavius ingewijd en kan hij zijn vrouw in de onderwereld terugzien. Verder worden hem de zeven profetieën over Rome geopenbaard. Midden in die openbaring houdt het verhaal op. Prachtig getekend in realistische stijl, ingekleurd, veel aandacht voor het historisch detail. Geeft een goed beeld van de eindstrijd tussen christendom en heidendom. Bevat geweldsscènes.

À propos de Gilles Chaillet

Gilles Chaillet est un scénariste et dessinateur de bande dessinée né à Paris le 3 juin 1946 et mort le 14 septembre 2011 à Margency. Il est entre autres dessinateur des aventures de Guy Lefranc, seul auteur de la série Vasco et dessinateur de plusieurs épisodes des Voyages d'Alix.

Biographie

Né à Paris, le 3 juin 1946, Gilles Chaillet est fasciné dès l'enfance par l'Histoire et en particulier par celle de l'Italie. L'Italie antique d'abord, médiévale ensuite.

  • En 1965, Chaillet entre au studio Dargaud, initialement pour un remplacement d’un mois… Il y réalise notamment la mise en couleurs de Tanguy et Laverdure, En lire plus sur Wikipedia

Suggestions