Milaan, 1978. Wanneer een van zijn hoeren verdwijnt, zet de gehandicapte pooier Bravo alles op alles om haar terug te vinden. Hij raakt verwikkeld in een bloedige machtsstrijd met de politie, gangsters, extreemlinkse terroristen en de Siciliaanse maffia.
Sujet
Prostitutie
Titre
De vrouwenverkoper
Auteur
Giorgio Faletti
Traducteur
Marieke van Laake
Narrateur
Wim De Vis  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Appunti di un venditore di donne
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2013
1 cd
Durée
15:06
Éditeur original
Wereldbibliotheek
Note
Stem: Man Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Bravo verdient zijn geld door de rijken en machtigen in het nachtleven van Milaan van vrouwen te voorzien. Uiteraard is dat niet geheel zonder risico’s, ook al staat hij erom bekend dit op een uiterst discrete manier te doen. Als hij op een dag de politie op zijn stoep treft, blijkt hij te worden verdacht van betrokkenheid bij moord. Het verhaal wordt een zoektocht naar de ware toedracht van deze moord en de betrokkenheid van ‘een van zijn vrouwen’ die niet is wie ze zegt dat ze is. De roman, die in het algemeen meer vrouwen zal aanspreken, wordt een literaire thriller genoemd. Erg literair is het overigens niet: met name de vrij eenvoudige stijl draagt daaraan bij. Diezelfde stijl zorgt er overigens wel voor dat het een makkelijk te lezen boek is, dat lekker weg leest tijdens een vakantie. De titel klopt strikt genomen niet: er worden geen vrouwen verkocht, want er is geen sprake van vrouwenhandel. Ook is er geen sprake van dat er een vrouw verdwijnt zoals de flaptekst suggereert. De…Lire la suite

À propos de Giorgio Faletti

CC BY 2.0 - Image by Uploader, derivate from a work by Associazione Amici di Piero Chiara

Giorgio Faletti, né le 25 novembre 1950 à Asti et mort le 4 juillet 2014 à Turin, est un romancier, chanteur et acteur de cinéma et de télévision italien. Il a résidé dans l'île d'Elbe.

Biographie

Après avoir obtenu son diplôme en droit, Giorgio Faletti commence sa carrière comme acteur humoristique au Derby Club de Milan (it), le même lieu où a débuté la carrière d'acteurs comme Diego Abatantuono, Teo Teocoli, Massimo Boldi, Paolo Rossi et Francesco Salvi.

Il écrit des chansons qu'il interprète lui-même, prenant part à trois reprises au Festival de musique de Sanremo entre 1992 et 1995. Il compose également des chansons pour Mina et pour deux…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions