Daisy
Néerlandais

Het geweten van Roberto Doni

Giorgio Fontana (auteur), Philip Supèr (traducteur), Raymond Beerten (narrateur)
Een 60-jarige officier van justitie in Milaan komt voor een moeilijk juridisch en ethisch dilemma te staan.
Titre
Het geweten van Roberto Doni
Auteur
Giorgio Fontana
Traducteur
Philip Supèr
Narrateur
Raymond Beerten  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Italien
Titre original
Per legge superiore
Édition
2
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2014
1 cd
Durée
6:35
Éditeur original
Wereldbibliotheek
Note
Stem: Man Vlaamse stem

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 1 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Robert Doni, 60 jaar, is officier van justitie in Milaan. Zijn opvatting over het recht bestaat voornamelijk uit het volgen van procedures en het toepassen van regels. Daarmee heeft hij zijn hele carrière opgebouwd. Hij krijgt te maken met de jonge freelance journaliste Elena Vicenzi die hem de zaak voorlegt van de Tunesische immigrant Khaled Ghezal, die volgens haar ten onrechte veroordeeld is na een schietpartij, waarbij een jonge vrouw zwaar gewond is geraakt. De zaak heeft veel stof doen opwaaien. Elena weet heel geleidelijk het vertrouwen te winnen van Doni en zij brengt hem in contact met een kroongetuige die hem de werkelijke gang van zaken vertelt. Dan komt Doni voor een moeilijke keus te staan: het volgen van standaardprocedures of daar regelrecht tegenin gaan en te kiezen voor ware gerechtigheid. De jonge Italiaanse auteur (1981) geeft in zijn meermalen bekroonde roman een gedetailleerd beeld van de manier waarop een persoon met grote maatschappelijke verantwoordelijkheid om…Lire la suite

À propos de Giorgio Fontana

Giorgio Fontana, né le 22 avril 1981 à Saronno en Italie, est un écrivain italien.

Biographie

Giorgio Fontana a fait des études de philosophie à l'université de Milan, devenue sa ville de résidence, avant d'embrasser la carrière d'écrivain en 2007 avec la publication de son premier roman. Il collabore également régulièrement à divers journaux et revues.

Il remporte en 2014 le prix Campiello, pour son roman Mort d'un homme heureux qui traite de la condition des juges italiens durant les années de plomb marquées par les actes terroristes des Brigades rouges et de Prima Linea, groupes armés d'extrême-gauche, et des Noyaux armés révolutionnaires néo-fascistes,.

Œuvre

Roman…En lire plus sur Wikipedia