De doortrapte oplichter Nicky krijgt een relatie met Jess die eveneens aan misleiding doet. Nicky verbreekt de relatie met haar maar ze duikt drie jaar later weer op en gooit al zijn plannen in de war.
Titre
Focus / written and dir. by Glenn Ficarra and John Requa
Directeur
Glenn Ficarra John Requa
Compositeur
Nick Urata
Acteur
Will Smith Margot Robbie
Langue
Anglais
Éditeur
Warner Home Video, 2015
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2015
Durée
100 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Frans, Italiaans, Duits Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden, Italiaans voor slechthorenden, Duits voor slechthorenden
EAN
5051888209417

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 100 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Thriller en komedie met Will Smith uit 2015 van regisseurs Glenn Ficara en John Requa (Bad Santa). Nicky (Smith) is een crimineel die zijn geld verdient met zakkenrollerij en flessentrekkerij bij grote evenementen, want daar is het volgens hem altijd 'sukkel centraal'. In de bloedmooie Jess (Margot Robbie) vindt hij een talentvolle stagiaire met wie een aantrek/afstoot-scenario wordt uitgerold. Internationaal werd Focus ontvangen als de zoveelste flop van Will Smith op een rij. Karin Wolfs (Cinema.nl) geeft 2 sterren: Nicky is een onfeilbare vakman die zijn trucs achteraf uitlegt en allerhande ongerijmdheden zorgvuldig blijkt te hebben gepland. Jess is het naïeve meisje dat met de jongens mee mag doen, maar nauwelijks partij voor hem vormt. Deze man heeft elke situatie onder controle: onwaarschijnlijk en saai.' Bart van der Put (Parool 25-2-'15) geeft ook 2 sterren: 'Hun halfbakken komedie annex thriller is wel afstotend, maar geen moment grappig of geloofwaardig.' De kijkers zijn ver…Lire la suite

À propos de Glenn Ficarra

Glenn Ficarra est un réalisateur, scénariste et producteur américain. Il collabore fréquemment avec John Requa.

Biographie

Filmographie

Réalisateur

  • 2009 : I Love You Phillip Morris avec John Requa
  • 2011 : Crazy, Stupid, Love avec John Requa
  • 2013 : Back in the Game (série TV) - épisode pilote avec John Requa
  • 2015 : Diversion (Focus) avec John Requa
  • 2016 : Whiskey Tango Foxtrot avec John Requa
  • 2016-2018 : This Is Us (série TV) - 7 épisodes

Scénariste