Livre
Néerlandais
Gordon Ramsay heeft zijn culinaire roem te danken aan de unieke combinatie van een fantastisch smaakpalet en een grote aandacht voor details.
In 'Driesterrenchef'beschrijft Ramsay van vijftig klassieke gerechten precies hoe ze in zijn met drie Michelinsterren bekroonde Londense restaurant worden bereid.
Dankzij de prachtige foto's en een gastronomie. Zo is dit indrukwekkende boek een pa
Sujet
Gerechten
Titre
*** chef
Auteur
Gordon Ramsay
Photographe
Quentin Bacon
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
*** chef
Titre parallèle
Driesterren chef
Éditeur
Utrecht: Kosmos, 2010 | Autres éditions
256 p. : ill.
ISBN
9789021547466 (hardback)
Placing suggestion
629.2 (SISO) Beroemde koks (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Gordon Ramsay is een zeer getalenteerde kok. Dit prachtig uitgegeven portfolio biedt een kijkje achter de schermen van zijn restaurant op Royal Hospital Road met overwegingen over het vak, afgewisseld met receptfoto’s van zijn klassiekers met informatie over het ontstaan. Een topkok moet onophoudelijk streven naar het bereiken van perfectie. Die instelling betekent: het ontwikkelen van smaak door steeds weer proeven, het werken aan een smaakbalans tussen alle onderdelen van een maaltijd, maar ook aandacht voor kleine details. Koken is vooral vakmanschap, respect voor ingrediënten en lang en hard werken. Hoe meer zelfvertrouwen een kok ontwikkelt, hoe minder tierlantijnen op het bord. Ramsay zorgt ervoor dat zijn koks zo breed mogelijk inzetbaar zijn: dat bevordert diversiteit en creativiteit. Hierna vijftig recepten ingedeeld in voor-, hoofd- en nagerechten. Ze zijn duidelijk en logisch opgebouwd. Tot slot basisrecepten, een woordenlijst en een register. Prachtig uitgegeven boek in ka…Lire la suite

À propos de Gordon Ramsay

Gordon James Ramsay, né le 8 novembre 1966 à Johnstone en Écosse, est un chef cuisinier et restaurateur britannique.

Également présentateur de plusieurs émissions télévisées consacrées à la cuisine ou à la restauration, telles que The F Word, MasterChef, ou encore la célèbre émission Ramsay's Kitchen Nightmares (diffusée en France sous le nom de Cauchemar en cuisine), il compte parmi les trois cuisiniers ayant été gratifiés de trois étoiles en une fois par l'édition britannique du Guide Michelin. En 2006, il est fait membre de l'Ordre de l'Empire britannique.

Biographie

Gordon Ramsay naît le 8 novembre 1966 à Johnstone, une ville située dans la grande banlieue de Glasgow, dans le Renfrews…En lire plus sur Wikipedia