Livre
Néerlandais

Jaarboek sterrenkunde ...

Govert Schilling (auteur), Wil Tirion (cartographe)
Sujet
Astronomie
Titre
Jaarboek sterrenkunde ...
Auteur
Govert Schilling
Cartographe
Wil Tirion
Langue
Néerlandais
Éditeur
's-Graveland: Fontaine, 2003-2018
Note
Vanaf 2019 als monografie beschreven
Placing suggestion
551 (SISO) Heelal ; Sterrenkijken (ZIZO)

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 9 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

De hoofdmoot van dit jaarlijks verschijnende boek bestaat uit praktische tips over wat er op een bepaald moment aan de hemel te zien is. Voor elke maand is er een sterrenkaart, waarop de posities van de sterren en planeten staan getekend. Voor elke dag is de schijngestalte van de maan getekend. De tijden van opkomst en ondergang van maan en zon worden in tabellen gegeven. Voor elke dag worden bijzondere dingen die te zien zijn, genoemd. Elke maand krijgt een 'ster van de maand' speciale aandacht. Van alle planeten is per maand aangegeven op welke tijden en in welke richting aan de hemel ze te zien zijn. Voor meer uitleg wordt steeds verwezen naar het 'Handboek sterrenkunde' (zevende geheel herziene druk, 2015) van dezelfde auteur en naar de website allesoversterrenkunde.nl. Het hoofdstuk 'Tijdsbalk' noemt de wetenschappelijke hoogtepunten van het afgelopen jaar. Als praktische handleiding is dit boekje helder en inspirerend.

À propos de Govert Schilling

CC BY-SA 4.0 - Image by Agaath

Govert Schilling, né le 30 novembre 1956 à Meerkerk, aux Pays-Bas, est un écrivain de vulgarisation scientifique et astronome amateur néerlandais.

Carrière

Govert Schilling est né le 30 novembre 1956 à Meerkerk, aux Pays-Bas. En 1982, il est devenu responsable du programme de l'ancien Zeiss Planetarium, à Amsterdam.

De 1987 à 1998, il a également été nommé à temps partiel en tant que responsable de programme à l'Artis Planetarium d'Amsterdam.

Il a beaucoup écrit pour le magazine Sky & Telescope et Science.

Honneurs

L'astéroïde (10986) Govert est nommé en son honneur.

Bibliogr…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions