Livre
Néerlandais
Plusieurs formats
Formats accessibles:

De volgende stap

Graham McNamee (auteur)

De volgende stap

Public cible:
12-14 ans et plus
Genre:
Duncan voelt zich schuldig omdat hij een meisje niet heeft kunnen redden van de verdrinkingsdood. Wanneer hij een notitieboekje vindt van een moordenaar in spe, wil hij er alles aan doen om hem tegen te houden. Vanaf ca. 13 jaar.
Titre
De volgende stap
Auteur
Graham McNamee
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Acceleration
Éditeur
Antwerpen: Facet, 2005
246 p.
ISBN
90-5016-464-1

Plusieurs formats:

Formats accessibles:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Duncan (17) heeft een schuldgevoel omdat hij een verdrinkend meisje niet redden kon. Een zomer later komt hij via een gevonden notitieboek een seriemoordenaar in spe op het spoor. Als de politie niet erg geïnteresseerd is in zijn vondst en vermoedens, gaat Duncan samen met twee vrienden zelf op zoek naar de moordenaar. In 34 korte hoofdstukken vertelt hij het verhaal in de ik-vorm in een vlotte, wat stoerdoenerige stijl met een ironische ondertoon. Hij heeft daarbij oog voor de soms slechte sociale omstandigheden in zijn omgeving. Ondanks zijn wat zwartgallige kijk op mens en wereld staat hij open voor positieve invloeden van onder andere zijn ouders en vrienden. De afloop is behoorlijk heftig en hier en daar doen zich enigszins schokkende details voor in het verhaal. Een 'volwassen' roman die is bekroond met de Edgar Award en een ALA for Best Juvenile Book. Vanaf ca. 13 jaar.

De volgende stap

Spanning voor adolescenten, dat is wat dit boek wil bieden. Gekeken naar wat het feitelijk te bieden heeft, moet gezegd dat het begin veelbelovend is. Een duf vakantiebaantje van Duncan bij de dienst verloren voorwerpen slaat ineens om in een heus avontuur wanneer hij een leren boekje ontdekt. Het op het eerste zicht onschuldige boekje blijkt een gruwelijk verhaal te bevatten. Een thriller van formaat, die zich afspeelt op dit eigenste moment. Duncan vreest dat het zich niet enkel in het brein van de moordenaar afspeelt, maar misschien ook al in het echt. Las Duncan eerst het boekje om zijn tijd door te krijgen, dan wordt het al snel een obsessie. Wat erin staat, laat hem niet los. Wanneer hij erachter komt dat de inhoud geen fictie is, maar zich duidelijk afspeelt in het hier en nu, moet en zal Duncan de schrijver vinden. Wat als een grap begon, wordt bittere ernst. Helaas wordt het vervolg van het verhaal steeds minder levensecht, vanaf pagina 200 zelfs totaal ongeloofwaardig. En da…Lire la suite

À propos de Graham McNamee

Graham McNamee (10 juillet 1888 - 9 mai 1942) est un pionnier américain de l'animation et du journalisme radiophonique. Il opère pour la station new-yorkaise WEAF à partir de 1923, puis est repris par le réseau national de NBC. Il est très populaire à partir des années 1920, notamment grâce à ses commentaires sportifs en baseball et football américain principalement, mais aussi en boxe anglaise. Il assure les commentaires en direct du Polo Grounds de New York à l'occasion de la Série mondiale de baseball en 1923.

Son rôle ne se limite pas au sport. Il couvre ainsi nombre d'évènements : conventions politiques et retour de Charles Lindbergh à New York après sa traversée de l'Atlantique, notamment. Il est désigné meilleur présentateur radiophonique en 1925 à la Radio Wair Fair avec 189 470 voix sur 1 161 659 votants. Graham McNamee fait la couverture de Time Magazine le 3 octobre 1927…En lire plus sur Wikipedia