Op een koude winteravond heeft Danny een bijzonder onaangename ontmoeting met een onbekend wezen. In het onooglijke plaatsje waar hij met zijn vader woont, gebeurt anders nooit wat. Danny zoekt met zijn vrienden uit wat er aan de hand is. En dat blijkt meer te zijn dan zij kunnen bevatten. Meer nog, er is geen ontsnappen aan. Een huiveringwekkend spannend verhaal.
Titre
Koud zweet
Auteur
Graham McNamee
Traducteur
Frieda Dalemans
Narrateur
Anne-Marie Lesage  (inlezer)
Langue
Néerlandais
Langue originale
Anglais
Titre original
Bonechiller
Distributor
Brussel: Luisterpunt, 2009
1 cd
Durée
8:41
Éditeur original
Clavis

Plusieurs formats:

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 4 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Al duizend jaar maakt een monster de koudste winters in Noord-Canada onveilig. Het aast op tieners. Ook Danny (ik-figuur) en Howie worden bedreigd. Zij vluchten niet, maar gaan met hulp van Pike en Danny's vriendin Ash de strijd aan. Voor Danny betekent de herinnering aan zijn overleden moeder morele steun, evenals de band met zijn vader en die van Ash - zonder dat die beseffen wat er precies speelt. Knap weet de schrijver zijn verhaal te verbinden met oeroude vertellingen. Zo ontstaat een spannend relaas over vriendschap door dik en dun tussen vier bijzondere jongeren in, ook zonder monster al, bijzondere omstandigheden. Elk personage komt met zijn eigenaardigheden geheel tot leven. De auteur won met zijn boek 'De volgende stap'* de Edgar (Allan Poe) Award voor het Beste Jeugdboek. De Vlaamse vertaalster heeft hier volledig recht gedaan aan het verhaal over de eeuwige strijd tussen goed en kwaad, waarin onderhuidse humor de spanning verlicht. Vanaf ca. 14 jaar.

Koud zweet

Danny woont met zijn vader in ‘the Big Empty’ van Canada, in Harvest Cove, een godvergeten plaatsje bij Lake Simcoe waar het ’s winters berekoud wordt. In de zomer zijn er nogal wat toeristen in de vakantiehuisjes langs het meer, maar in de winter daalt de bevolking met twee derde. Een moeder lijkt er niet te zijn in het gezin en gaandeweg komt de lezer erachter dat vader en zoon eigenlijk voortdurend op de vlucht zijn voor pijnlijke herinneringen. Of ze daar ook zullen slagen in de ijzige Canadese winter is nog maar zeer de vraag. Op een avond wordt Danny aangevallen door een vreemd monsterlijk wezen. De jongen overleeft die aanval maar het monster heeft hem wel geprikt met zijn griezelig lange tong. En vanaf dan beginnen de nachtmerries te komen; het lijkt alsof het monster steeds meer in Danny’s geest kruipt en er zich net zo stevig nestelt als de herinneringen aan zijn moeder. Danny voelt dat het monster hem steeds dwingender naar zich toe lokt. Danny durft aanvankelijk aan zij…Lire la suite

À propos de Graham McNamee

Graham McNamee (10 juillet 1888 - 9 mai 1942) est un pionnier américain de l'animation et du journalisme radiophonique. Il opère pour la station new-yorkaise WEAF à partir de 1923, puis est repris par le réseau national de NBC. Il est très populaire à partir des années 1920, notamment grâce à ses commentaires sportifs en baseball et football américain principalement, mais aussi en boxe anglaise. Il assure les commentaires en direct du Polo Grounds de New York à l'occasion de la Série mondiale de baseball en 1923.

Son rôle ne se limite pas au sport. Il couvre ainsi nombre d'évènements : conventions politiques et retour de Charles Lindbergh à New York après sa traversée de l'Atlantique, notamment. Il est désigné meilleur présentateur radiophonique en 1925 à la Radio Wair Fair avec 189 470 voix sur 1 161 659 votants. Graham McNamee fait la couverture de Time Magazine le 3 octobre 1927…En lire plus sur Wikipedia