Graham en Clive gaan samen op reis naar het UFO-centrum van Amerika. Midden in de woestijn komen ze een alien tegen, genaamd Paul
Langue
Anglais
Éditeur
Universal Studios, 2011
1 dvd-video
Date d'enregistrement
2011
Durée
ca. 100 min.
Note
Taalkeuze: Engels, Spaans, Hongaars Ondertiteling: Nederlands, Engels, Spaans, Deens, Portugees, IJslands, Hongaars, Noors, Fins, Zweeds, Arabisch
EAN
5050582826289

Disponibilité dans les bibliothèques flamandes

Disponible plus de 50 fois dans les bibliothèques flamandes

Commentaires

Amerikaans-Britse coproductie uit 2010, science-fiction komedie van Greg Mottola (Shaun of the Dead; Hot Fuzz), met schrijvers/acteurs Simon Pegg, Nick Frost e.a. Twee Britse science-fictionfanaten reizen naar de Verenigde Staten om per camper alle plaatsen te bezoeken waar ooit ufo's zijn gesignaleerd. Al bij de eerste stop krijgen ze bezoek van een echte alien, Paul genaamd, die al jaren gevangen werd gehouden door de FBI maar die is ontsnapt. De twee slaan met Paul op de vlucht en worden later bijgestaan door Ruth. De pers is redelijk tot zeer positief. Gerhard Busch (VPRO Gids 15, 2011) geeft 3 (van 5) sterren: Pluspunt is 'De liefde voor en de kennis van het sf-genre die uit elk shot en elke scène blijken; ook positief is de laconieke, levensechte alien Paul; helaas kabbelt de film een beetje voort en zijn de grappen (lang) niet allemaal raak.' André Waardenburg (NRC 13-4-'11) geeft 4 (van 5) balletjes: 'Er is veel heel leuk, maar niet alle grappen zijn geslaagd (...) Wat Paul ui…Lire la suite

À propos de Greg Mottola

Greg Mottola (né le 11 juillet 1964 à Dix Hills, dans l'État de New York) est un réalisateur, scénariste, producteur de cinéma et acteur américain.

Biographie

Greg Mottola a suivi des études de cinéma à l'Université Columbia à New York.

Il réalise notamment SuperGrave en 2007, avec Jonah Hill, Michael Cera et Christopher Mintz-Plasse.

Filmographie

Réalisateur

  • 1989 : Swingin' in The Painters' Room (court métrage)
  • 1996 : En route vers Manhattan (The Daytrippers)
  • 2007 : SuperGrave (Superbad)
  • 2009 : Adventureland : Un job d'été à éviter (Adventureland)
  • 2011 : Paul
  • 2016 : Les Espions d'à côté (Ke…En lire plus sur Wikipedia

Suggestions